Marcel Ciolacu, primit cu huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române: ”Eu chiar vă iubesc, mai ales într-o zi atât de aleasă”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a participat marți alături de premierul Nicolae Ciucă la manifestările organizate cu ocazia Unirii Principatelor Române, la Iași. Liderul social-democrat a fost întâmpinat cu huiduieli de oamenii care au participat la eveniment.

24 ian. 2023, 11:51
Marcel Ciolacu, primit cu huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române: ”Eu chiar vă iubesc, mai ales într-o zi atât de aleasă”
Marcel Ciolacu, primit cu huiduieli la Iași, de Ziua Unirii Principatelor Române

Marcel Ciolacu, primit cu huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române. Marcel Ciolacu a fost fluierat și huiduit de mai multe persoane în timp ce și-a susținut discursul cu ocazia Micii Uniri.

Citește și 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române. Se împlinesc 164 de ani de la Mica Unire

Marcel Ciolacu, primit cu huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române

„Eu chiar vă iubesc”, a spus Marcel Ciolacu atunci când și-a început discursul, iar din public se auzea fluierături şi huiduieli din mulţimea adunată în Piaţa Unirii din Iaşi.

“În urmă cu 164 de ani, românii, popor şi conducători, au scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român, o istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole, că doar împreună putem crea un viitor mai bun. Acum 164 de ani, apropierea culturală şi economică puternică între cele două principate a condus la unitate. Atunci, în 1859, unitate nu a însemnat doar că poporul să fie unit, unitatea a fost şi între conducători. Personalităţi puternice, cu viziuni proprii şi convingeri diferite, au reuşit să se unească pentru un scop comun: unirea Moldovei cu Ţara Românească. Unitatea a făcut diferenţa. Unitatea a adus progresul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a subliniat că atunci când au fost uniţi românii au scăpat de dictatură şi au intrat în NATO şi în Uniunea Europeană.

“Când am fost uniţi cu toţii, popor şi conducători, am făcut Mica Unire. Când am fost uniţi, am făcut România Mare. Când am fost uniţi, am scăpat de dictatură. Toţi împreună, uniţi, am reuşit să ne găsim aliaţi de nădejde pentru a apăra securitatea ţării odată cu aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană. Unitatea este soluţia. Tot uniţi să intrăm în spaţiul Schengen, tot uniţi, să dezvoltăm economic toate regiunile ţării, împreună, urmărind aceleaşi obiective. Tot uniţi să continuăm ceea ce am făcut în ultimul an, la propriu, nu pe hârtie, unirea tuturor regiunilorţării prin autostrăzi, pentru că doar împreună cu aceleaşi obiective putem continua să atragem mai multe fonduri europene. Tot împreună putem creşte economia românească. Vă îndemn, aşadar, să lăsăm deoparte tot ce ne desparte şi uniţi să ne urmărim cu perseverenţă obiectivele comune creşterea economică şi creşterea nivelului de trai al românilor. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și George Simion scoate oamenii în stradă, la Iași. Miting de amploare cu sute de persoane, chiar în ziua Micii Uniri: ”Suntem la Iași pentru a spune că țara este una în ciuda derbedeilor care au uitat”