George Simion scoate oamenii în stradă, la Iași. Miting de amploare cu sute de persoane, chiar în ziua Micii Uniri: ”Suntem la Iași pentru a spune că țara este una în ciuda derbedeilor care au uitat”

George Simion participă marți la festivitățile organizate cu ocazia Unirii Principatelor Române, la Iași. Liderul AUR scoate oamenii in stradă și anunță un protest de amploare.

24 ian. 2023, 09:59

George Simion scoate oamenii în stradă, la Iași. George Simion va organiza la Iași, chiar în ziua Micii Uniri, un miting de amploare la care vor lua parte 2.000 de persoane.

Citește și George Simion a răbufnit după ce a fost filat de jandarmi: ”Nu este corect ca adversarii noștri politici să facă operațiuni de filaj. Nu am nimic de ascuns”

George Simion scoate oamenii în stradă, la Iași

Președintele AUR a transmis că protestatarii au de gând să mărșăluiască pe străzile orașului Unirii.

”Nimic nu vom reuși fără Dumnezeu. Suntem din ce în ce mai mulți la sărbătoarea Unirii. Au încercat să oprească sărbătoarea, marșul în timpul pandemiei, am luptat pentru libertate, unii s-au ascuns, noi am venit aici, la Iași. Istoria nu se uită din cauza unui virus și a altor molime, mai mult sau mai puțin inventate. Suntem pe 24 la Iași pentru a spune că țara este una și în ciuda derbedeilor care au uitat Iașiul, Chișinăul, se fac că nu înțeleg țara noastră”, a declarat George Simion.

La festivitățile de la Iași vor participa și premierul Nicolae Ciucă, dar și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Înainte de a participa la manifestările dedicate Micii Uniri, Nicolae Ciucă va vizita proiectul de extindere a Aeroportului Internaţional Iaşi.

Săptămâna trecută, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunțat că toți șefii de partide au fost invitați la manifestările de Ziua Unirii de la Iași.

„Nu vrem să politizăm acest eveniment şi nu vrem să ţipăm inutil. Vrem într-adevăr să fie unire şi să încercăm să facem un eveniment dedicat înaintaşilor noştri. Sunt invitaţi toţi preşedinţii de partide”, a spus Mihai Chirica, la o conferință de presă.

Întrebat dacă au fost invitaţi și şefii AUR, primarul Chirica a răspuns: „Sigur că da, inclusiv de la AUR – şi îi aşteptăm cu drag. Şi ei au o agendă naţionalistă şi încercăm să-i înglobăm în rândul manifestărilor organizate de către noi. Poate să vină toată lumea, este loc pe scenă pentru fiecare dintre ei”.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis luni că se aşteptă la „contre” între politicieni, la festivităţile organizate de Ziua Unirii Principatelor.

„Din păcate, probabil şi în ziua Unirii, în loc să fim toţi şi să ne bucurăm şi să îi comemorăm pe cei care au fost la nivelul la care au putut să facă această Unire, în loc să fim uniţi noi între noi, probabil va ieşi cu contre. Cred că la momentele solemne ale zilei de mâine probabil că toţi decidenţii politici vor participa, vor comunica cu susţinătorii, astfel încât să avem o manifestare decentă. Mi-e greu să cred că unii dintre ei se vor putea abţine, dar o să vedem”, a spus Lucian Romaşcanu.

Citește și VIDEO: George Simion susține că este filat de Poliție și Securitate. Liderul AUR a chestionat doi agenți: „E poliție politică!”