Marcel Ciolacu promite că premierul va fi decis la Cotroceni. „Joi România va avea un Guvern. Dacă nu iese varianta PSD, înseamnă că nu avem o variantă convenită!”

Marcel Ciolacu a anunţat că duminică a fost finalizată toată structura Guvernului, iar mâine urmează ca variantele de premier să fie prezentate în forurile de conducere ale PSD şi PNL.

21 nov. 2021, 14:43
Marcel Ciolacu promite că premierul va fi decis la Cotroceni. „Joi România va avea un Guvern. Dacă nu iese varianta PSD, înseamnă că nu avem o variantă convenită!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a clarificat dacă social-democraţii s-au înţeles cu liberalii privind cine va da primul premierul.

„În acest moment am finalizat toată structura politică a Guvernului. Nici PSD-ul nu supune varianta cu domnul Ciucă. Vedem. Prezentăm cele două variante partidelor. Dânsul în PNL, eu în PSD.

Dacă nu iese varianta PSD, înseamnă că nu avem o variantă convenită!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a refuzat să spună dacă exclude posibilitatea ca PNL să vină cu o altă variantă de premier.

„Vă spun ce face PSD. PSD merge cu cele două variante şi vom vedea luni cu variantă şi cu ce vot ies de la colegii mei.

Închidem acest lucru în cele o oră sau două până mergem la Cotroceni. Joi România va avea un Guvern”, a dat asigurări Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: PSD are un scor aproape dublu faţă de PNL în Bucureşti. Câte procente ar obţine partidul condus de Marcel Ciolacu SONDAJ CURS

Liderul PSD a precizat că în urma negocierilor purtate cu PNL şi UDMR „s-au uniformizat toate lucrurile în ambele variante”.

Întrebat dacă ar putea fi considerat un câştig pentru PSD dacă ar obţine Ministerul Finanţelor şi Ministerul Transporturilor la schimb cu postul de premier, Ciolacu a explicat că „cei care cântăresc acest lucru o să fie colegii mei luni”.

Marcel Ciolacu anunţă ce se întâmplă cu impozitarea pensiilor de peste 4.000 de lei

„Nu va fi impozitat nimic. În Codul Fiscal există nişte excepţii. Vom vedea când se face bugetul dacă este sustenabil şi dacă e nevoie de scoaterea acestei excepţii din Codul Fiscal sau nu

Da, în acest moment absolut toate (sursele de finanţare). Veţi vedea în bugetul de stat”, a spus preşedintele PSD.

În schimb, Marcel Ciolacu nu a spus dacă PSD va merge la consultările de la Cotroceni şi cu lista miniştrilor. „Nu cred. Ştiu că în atribuţiile preşedintelui e să desemneze un prim-ministru”, a conchis liderul social-democrat.

Citeşte şi: Zi decisivă la negocierile PNL – PSD – UDMR pentru formarea coaliţiei. Ce partid va da primul premier