Marcel Ciolacu promite prețuri mai mici la energie. Anunț despre pensii: „Îmi doresc să le creștem cu 100%, dar va crește și inflația”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit marți, 1 noiembrie, despre majorarea pensiilor și scăderea tarifelor din energie. 

01 nov. 2022, 14:38
Marcel Ciolacu promite prețuri mai mici la energie. Anunț despre pensii: „Îmi doresc să le creștem cu 100%, dar va crește și inflația”

Ordonanța pentru rezolvarea problemelor din energie trebuie să fie o prioritate pentru guvern, susține Marcel Ciolacu.

„Din punctul meu de vedere trebuie să închidem ordonanța pe energie. 80 la sută din energia produsă de România trebuie sa intre in zona de reglementare. Și nu trebuie să ne batem joc. Dupa ce am încheiat planul pe o perioadă determinată, până în aprilie 2025, să prindem toată perioada care se anunță mai complicată în domeniul energetic. Avem socoteli foarte clare”, a comentat Ciolacu.

Prețurile la energie nu vor crește, a asigurat PSD, într-un comunicat de presă. Plafoanele pentru consumatori vor rămâne aceleași.

„PSD precizează că modelul său propus în Coaliție pentru reglementarea prețurilor la energia electrică aduce beneficii suplimentare, pe lângă cele deja acordate de Guvern (…) Contrar celor afirmate în spațiul public de unii reprezentanți PNL, care nu au înțeles exact mecanismul propus de PSD, nu va avea loc vreo creștere a prețurilor compensate pentru consumatorii care fac economie și se încadrează în plafoanele de consum. Aceste plafoane nu se desființează! Dimpotrivă, cei vulnerabili vor beneficia de un sprijin suplimentar pe perioada anotimpului rece.

Totodată, pentru toți ceilalți consumatori, inclusiv pentru cei industriali, prețul la energia electrică nu va putea depăși un nivel maxim, reglementat prin lege, care va fi semnificativ mai mic, respectiv la jumătate față de valorile speculative practicate astăzi pe piața de energie din România”, a transmis PSD.

 

Știrea inițială

 

Principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:

  • 75% din inflație vine din prețul la energie. Toate măsurile pe care le vom lua pe OUG vor duce la o scădere a prețurilor la energie.
  • Îmi doresc să cresc pensiile cu 100%, dar va crește inflația.
  • Cu toții dorim să creștem pensiile, dar trebuie să facem asta într-un mod sustenabil.
  • Trebuie să închidem ordonanța din energie.
  • Vrem tarife de maxim 1 leu pe kwh la electricitate.