Marcel Ciolacu: „PSD nu a făcut o nominalizare pentru premier, dar sunt ferm convins că va face acest lucru”

Aflat în negocieri cu PNL pentru formarea unei coaliţii, Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că până în acest moment PSD nu a făcut o nominalizare pentru funcţia de premier. Liderul social-democrat a afirmat că încă poartă discuţii cu liberalii cu privire la programul de guvernare.

16 nov. 2021, 09:53
Marcel Ciolacu: „PSD nu a făcut o nominalizare pentru premier, dar sunt ferm convins că va face acest lucru”

Marcel Ciolacu a explicat ce se întâmplă cu negocierile dintre PSD şi PNL pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

„La ora 13 avem o întâlnire la Parlament şi cu PNL şi cu UDMR şi minorităţile. Continuăm programul de guvernare. Astăzi sper ca împreună cu ceilalţi să terminăm programul de guvernare”, a afirmat preşedintele PSD.

Întrebat dacă PNL şi PSD vor merge la consultări cu mai multe variante de premier, Ciolacu a răspuns: „vom vedea ce o să rezulte din negocieri politice”.

„Momentan, PSD nu a făcut o nominalizare pentru premier, dar sunt ferm convins că va face acest lucru”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Ziua marilor decizii pentru PNL! Liberalii se exprimă pe varianta rotaţiei premierilor

Marcel Ciolacu, noi explicaţii despre programul de guvernare. Finanţele şi Justiţia, domeniile-cheie în negocieri

„Mai avem să închidem cu Ministerul de Finanţe şi proiecţia bugetului pe anul viitor şi domeniul de Justiţie. Lăsăm specialiştii să vină cu propunerile”, a spus Ciolacu.

Referitor la desfiinţarea Secţiei Speciale (SIIJ), preşedintele PSD a dat de înţeles că vrea să lase „specialiştii să găsească soluţiile cele mai bune ca să nu mai avem MCV”.

De asemenea, PSD vrea optimizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„O să optimizăm PNRR. Mai mult ca sigur, dacă se va constitui această coaliţie de guvernare, vom face o deplasare la Bruxelles să discutăm punctual. Deja europarlamentarii atât de la PSD, cât şi de la PNL discută cu reprezentanţii de la Uniunea Europeană despre optimizarea PNRR”, a conchis Ciolacu.

Liderii PNL ar urma să se reunească marţi seara în Biroul Executiv, prin videoconferinţă, pentru a analiza varianta rotaţiei premierilor. Potrivit unor surse politice, s-a luat în calcul ca PNL şi PSD să dea premierul, prin rotaţie, timp de un an şi jumătate. Florin Cîţu ar fi fost deacord ca primul premier să fie dat de PSD.

Liderii liberali din teritoriu ar fi acceptat cu greu faptul că au început negocierile cu PSD, iar unii dintre ei primesc impunerea unui premier de la PSD ca o decizie de neconceput.

Citeşte şi: Legea certificatului verde prevede sancţiuni pentru angajatorii care o încalcă: „Încălcarea legii vulnerabilizează locul respectiv de muncă”