Marcel Ciolacu: „PSD nu va participa la circul ieftin de la Cotroceni al omului care ar trebui să fie garantul Constituţiei”

Preşedintele PSD a susţinut marţi o conferinţă de presă la sediul central al partidului, pentru a anunţa public că delegaţia social-democraţilor nu va merge la consultările de la Cotroceni, unde fuseseră invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis.

22 dec. 2020, 12:28
Marcel Ciolacu: „PSD nu va participa la circul ieftin de la Cotroceni al omului care ar trebui să fie garantul Constituţiei”

Marcel Ciolacu a anunţat oficial că PSD se află în opoziţie şi că va face o opoziţie dură viitoarei guvernări, de la care spune că aşteaptă într-un timp cât mai scurt să prezinte în Parlament bugetul de stat pentru anul 2021, afirmând că acesta sigur va fi unul al austerităţii.

„PSD nu va participa la circul ieftin condus de Iohannis. Am luat decizia ca azi PSD sa nu se prezinte la consultarile de la Cotroceni.

Gasca pierzatorilor a creat o majoritate de conjunctura, care nu are legitimitate pentru propunerea unui premier.

PSD va intra total in opozitie si va face o opozitie dura, cum merita romanii sa faca PSD.

Actualul CDR nu are nicio solutie pentru criza sanitara si cea politica.

In continuare asteptam programul de guvernare al noului CDR si bugetul, care va fi unul al austeritatii.

Presedintele Iohannis a fost purtatorul de cuvant al PNL in campanie si s-a antepronuntat cine trebuie sa conduca Romania: coalitia pierzatorilor si sa aiba un nou guvern al sau.

Marcel Ciolacu îl acuză pe Iohannis că nu respectă Constituţia

Cel mai important lucru este ce nu putem face, sa schimbam aritmetica, care este una singura pentru toata lumea.

Coalitia PNL.USR-UDMR a avut voturile pentru a-si impune presedintele Camerei Deputatilor.

Majoritatea impune un calendar, in schimb veti vedea intrebarile si audierile din comisii. Presedintele Romaniei nu este garantul Constitutiei, ci al unui anume partid politic. PSD este in opozitiei si noi nu vrem sa participam la acest circ ieftin al omului care ar trebui sa fie garantul Constitutiei.

PSD va conduce cate 8 comisii la fiecare camera. La Senat avem sanatatea, la Camera avem Agricultura. PSD este reprezentat conform algoritmului, atat cantitativ cat si calitativ. Am luat comisia de Educatie si domnul Rafila ne reprezinta in biroul permanent ca vicepresedinte.

Am anuntat clar ca PSD nu va vota desfiintarea SEctiei Speciale, pentru ca ICCJ si CSM au spus ca nu trebuie desfiintata. PSD nu a sustinut proiectul prin care s-ar permite serviciilor speciale sa faca interceptari in cauze penale.”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: A doua rundă de consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui premier. Surse: PNL, USR PLUS şi UDMR merg împreună, PSD nu participă