Marcel Ciolacu: „PSD nu va vota desfiinţarea Secţiei Speciale”

Preşedintele PSD a susţinut marţi o conferinţă de presă la sediul central al partidului, pentru a anunţa public că delegaţia social-democraţilor nu va merge la consultările de la Cotroceni, unde fuseseră invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis şi a afirmat că parlamentarii PSD nu vor vota pentru desfiinţarea Secţiei Speciale pentru investigarea magistraţilor.

22 dec. 2020, 12:48
Marcel Ciolacu: „PSD nu va vota desfiinţarea Secţiei Speciale”

Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu va vota desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), deoarece CSM şi Înalta Curte au spus că nu trebuie desfiinţată, iar el are în continuare încredere în specialişti.

Am anunţat foarte clar că PSD nu va vota desffiinţarea SIIJ, deoarece atât Înalta Curte cât şi CSM a spus că nu trebuie desfiinţată. Am încredere în specialişti”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul partidului.

Deputatul USR PLUS Stelian Ion, propus pentru a prelua portofoliul de ministru al Justiţiei, afirmă că viitorul Guvern PNL-USR PLUS-UDMR va desfiinţa rapid Secţia specială de investigare a magistraţilor, înfiinţată în timpul guvernării PSD. El evită să spună dacă va prelua Ministerul Justiţiei, dar recunoaşte că „există o listă” pe care este nominalizat.

Stelian Ion a declarat pentru RFI că nici nu va mai fi nevoie de dezbateri pe subiect, din moment ce acesta a fost discutat în spaţiul public şi în mediul politic în ultimii trei ani.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD nu va vota desfiinţarea SIIJ

Cătălin Predoiu a anunţat pe 30 septembrie că Ministerul Justiţiei pune în dezbatere publică legile Justiţiei şi invită toţi participanţii din sistem la o ”dezbatere temeinică”, aceasta urmând a se finaliza în 31 martie 2021.

El a precizat că la Legea privind organizarea judiciară, una dintre principalele propuneri este desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Predoiu afirma că înfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost „o eroare”, soluţia găsită fiind greşită.

„În realitate, noi nu avem un sistem de combatere a corupţiei în sistemul judiciar”, a explicat ministrul Justiţiei care a precizat că cinci magistraţi care sunt localizaţi în Bucureşti nu pot urmări întreg fenomenul la nivel naţional.

Pe 21 iulie, Senatul a respins, decizional, proiectul de lege al USR pentru desfiinţarea SIIJ.

Citeşte şi: Primul sondaj CURS realizat după alegerile parlamentare. AUR are un scor mai bun decât un partid aflat la guvernare