Marcel Ciolacu: PSD şi PNL nu s-au înţeles pe mărirea pensiilor

Marcel Ciolacu a dezvăluit marţi că PSD şi PNL nu au reuşit să se pună de acord privind majorarea pensiilor. Social - democrații vor o creștere a pensiilor cu 11%, însă PNL susține că nu există bani. 

16 nov. 2021, 16:01
Marcel Ciolacu: PSD şi PNL nu s-au înţeles pe mărirea pensiilor

Marcel Ciolacu a spus că discuţiile cu liberalii vor fi încheiate mâine. „O să revină domnul Vîlceanu cu ultimele impacturi calculate pe care le-am trecut azi în revistă. Am finalizat zona de IMM-uri. Capitolul social va fi închis mâine după ce ni se aduc toate impacturile. S-au căutat toate zonele pe care statul nu are suficiente venituri, de exemplu cum sunt redevențele. Vedem care este impactul bugetar”, a declarat Marcel Ciolacu.

Nu e singurul aspect în privinţa căruia PSD şi PNL au opinii diferite. Cele două partide nu se înţeleg nici când vine vorba de funcţia de premier. Marcel Ciolacu a spus clar că nu susţine varianta Florin Cîţu în funcţia de premier, în timp ce şeful PNL a avut aceeaşi opinie în privinţa propunerii lui Ciolacu.

Marcel Ciolacu susține că așteaptă ca PNL să ia o decizie dacă vor sau nu să meargă prin rotație pentru funcția de premier.

„Eu cred că deja suntem întârziați. Ar trebui să propunem un premier cât mai repede. Acum în interiorul PSD avem această decizie că se poate merge prin rotație. Așteptăm și de la PNL o decizie. După o decizie la PNL prin rotație intrăm în negocieri și hotărâm. Cred că ponderile parlamentare contează cât mai mult. PSD e pregătit să ducă toate negoceirile ca să deblocăm. Cîțu premier? Am mai răspums, sunt lucruri care nu se schimbă”, a spus Marcel Ciolacu.

Florin Cîţu dă înapoi: ‘Nu are sens să mergem mai departe cu PSD, dacă nu ne înțelegem pe programul de guvernare’

„Dacă nu sunt concluzii, nu are sens. Nu. Eu sper că v-ați obișnuit că PNL nu pune astfel de condiții. Noi vorbim de principii, ceea ce îmi arată mie că nu vor să vină la guvernare. USR își impune președintele. PSD la fel. Sorin Grindeanu nu e propunerea noastră deocamdată. Pentru domnul Nicolae Ciucă a fost un vot ca el să fie premier într-un guvern minoritar PNL –  UDMR, a fost o singură propunere. Acea variantă nu a trecut.  Acum avem doar o decizie de a forma un guvern în jurul PNL”

, a declarat Florin Cîţu.

Dacă nu va exista o înțelegere asupra programului de guvernare, nu are sens ca PNL să meargă mai departe cu PSD, a mai spus Florin Cîțu.

„Orice altă modificare trebuie votată în forurile statutare ale PNL. Haideți să ne înțelegem pe programul de guvernare. Nu are niciun sens să mergem mai departe, dacă nu ne înțelegem pe programul de guvernare. Este foarte important să avem acest program de guvernare aprobat și după aceea putem merge mai departe. Nu vom ajunge acolo (c.n. discuții legate de premier), dacă nu vom avea programul de guvernare. Diseară (c.n. în BEx) voi discuta despre programul de guvernare. Mandatul pe care îl avem acum este foarte clar”, a spus liderul PNL, Florin Cîţu.

Citeşte şi Ziua marilor decizii pentru PNL! Liberalii se exprimă pe varianta rotaţiei premierilor