PSD trimite scrisori la PE şi Comisia Europeană pentru a semnala intenţia Guvernului de a reveni la alegeri în două tururi

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți, la finalul ședinței Comitetului Executiv al partidului, că social-democrații vor transmite o scrisoare instituțiilor europene prin care să semnaleze ”abuzul” guvernului de a schimba legislația electorală, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi, cu doar câteva luni înainte de alegerile locale.

14 ian. 2020, 13:06
PSD trimite scrisori la PE şi Comisia Europeană pentru a semnala intenţia Guvernului de a reveni la alegeri în două tururi

”Am mai luat o decizie, să trimitem o scrisoare din partea PSD atât președintei Comisiei Europene, cât și grupului social-democrat din Parlamentul European și la președintele Parlamentului European și la toți europarlamentarii. Acest abuz de a schimba legile electorale în pofida unei decizii a Curții Constituționale și a unei recomandări a Comisiei de la veneția. nu ai dreptul, într-un stat european, sub nicio formă să modifici legile electorale cu două-trei luni înainte de momentul electoral, Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României așa cev și sperăm nici să nu se îmtâmple”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de g4media.

Citeşte şi: CExN al PSD a aprobat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marţi, înaintea ședinței Comitetului Executiv al partidului, că va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale.