Klaus Iohannis, pus la zid de către Marcel Ciolacu în scandalul „Bâstroe”: „Românilor trebuie să le spunem întotdeauna adevărul!”

După ce Klaus Iohannis a criticat politicienii care iau atitudine cu privire la intervenția ilegală a Ucrainei în Dunăre, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a oferit o replică acidă. 

23 feb. 2023, 11:48
Klaus Iohannis, pus la zid de către Marcel Ciolacu în scandalul „Bâstroe”: „Românilor trebuie să le spunem întotdeauna adevărul!”

Problemele din Dunăre sunt cât se poate de reale, susține Marcel Ciolacu, președintele PSD care a lăsat să se înțeleagă că și Klaus Iohannis știe foarte bine ce se întâmplă în scandalul „Bâstroe”, deși ieri, oficialul de la Cotroceni a susținut că la el au ajuns doar „speculații”.

„Ajutăm economic, militar și umanitar Ucraina și nu înseamnă că dacă punem întrebări nu mai susținem Ucraina.

Discursul public al fiecăruia dintre noi trebuie să se concentreze în jurul acestor parametri. Vă reamintesc faptul că România va deveni un pilon principal al reconstruirii Ucrainei, după finalizarea războiului.

Este o realitate faptul că Bâstroe are peste 7 metri și este la fel o realitate faptul că adâncirea acestui canal schimbă condițiile din Delta Dunării.

Sunt total de acord cu domnul președinte, dar cred că toți ne-am câștigat dreptul să avem o opinie când totul este public. Pe toate TV-urile și pe social media se discută despre asta și cred că oamenii aștepată de la oamenii politici să aibă un punct de vedere pe această temă, nu să tacă și să trăim așa într-o nebuloasă.

Sunt ferm convins că domnul Iohannis este cel mai informat om din România și așa trebuie să fie. Eu nu am primit informaii de la Ministerul de Externe sau din altă parte. Cred că ar fi trebuit ca toți să cunoaștem aceste aspecte, dar, repet, toți putem să avem propria opinie”, a declarat Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Klaus Iohannis de minciună: „Românilor trebuie să le spunem întotdeauna adevărul!”

 

Reprezentanții statului român nu trebuie să mai ascundă cetățenilor adevărul, a transmis Ciolacu. Astfel, liderul PSD l-a acuzat pe Iohannis de minciună.

„Opinia mea nu este una care creeze un conflict sau să se spună că suntem proruși. Deja există un semnal de alarmă în ceea ce privește adâncirea canalului Bîstroe și încălcarea unor acorduri internaționale.

Părerea mea e că românilor trebuie să le spunem întotdeauna adevărul, să fim informați și să explicăm exact de ce este necesar ca pentru o perioadă limitată să fie această adâncire, ce urmează în viitor. Așa se face politică, nu facem aceleași greșeli pe care le-am făcut în timpul pandemiei, să creăm o emoție și să pară că autoritățile și oamenii politici știu ei ceva mai mult decât restul românilor”, a transmis, joi dimineață, Marcel Ciolacu, președintele partidului Social Democrat.

 

Klaus Iohannis, declarații controversate: „Ucrainenii nu au nevoie să fie certați, au nevoie de sprijin”

 

Declarațiile lui Klaus Iohannis au inflamat din nou opinia publică.

„(…) Ucrainenii afirmă că ei draghează pentru întreținere. Dacă este așa sau nu, e bine să se verifice, dar cred că este bine să se verifice împreună cu ei. Până la urmă e teritoriu național ucrainean.

Cred că este foarte bine ca politicienii noștri, înainte să țină discursuri inflamate, să lase experții să vadă ce se întâmplă real acolo, dacă se respectă sau nu legislația intenațională, să se discute în bilateral, dar și cu Comisia Europeană pentru a lua măsurile care se impun.

Nu cred că în acest moment este potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date incerte. Ei acum nu au nevoie să fie certați, au nevoie de sprijin (…)”, a declarat Klaus Iohannis, printre altele.

Inclusiv fostul premier Victor Ponta, respectiv George Simion, liderul AUR, au transmis semnale de alarmă cu privire la scandalul „Bâstroe”.

În urma controveselor apărute în spațiul public, inclusiv guvernatorul României din Deltă a oferit o reacție.