Marcel Ciolacu, reacţie dură după ce Putin a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk. „O decizie irațională care va crea un front comun al NATO și UE”

Preşedintele Camerei Deputaţilor a condamnat decizia Rusiei prin care a recunoscut independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, pe care a catalogat-o drept una "iraţională".

22 feb. 2022, 09:20
Marcel Ciolacu, reacţie dură după ce Putin a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk. „O decizie irațională care va crea un front comun al NATO și UE”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a transmis că „avem nevoie de pace și de prosperitate, nu de război” şi că România va ajuta refugiaţii „dacă va fi cazul”.

„Rusia încalcă prin mișcările sale violente toate regulile dreptului internațional. Este o decizie care va determina o și mai puternică întărire a flancului estic și a zonei Mării Negre. O decizie irațională care va crea un front comun al NATO și UE, inclusiv în ceea ce privește aplicarea unor sancțiuni semnificative.

România rămâne solidară cu Ucraina. Românii sunt în siguranță sub umbrela NATO. Partidul Social Democrat susține respectarea normelor internaționale, securitatea României și siguranța cetățenilor. Dar dincolo de asta, ne pasă de vecinii noștri și de regiunea noastră. Avem nevoie de pace și de prosperitate, nu de război. Vom ajuta refugiații, alături de alte state din regiune, dacă va fi cazul. Rămânem solidari cu deciziile majore ale cluburilor din care facem parte, UE și NATO, cu care suntem în deplină coordonare”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

La rândul său, Florin Cîţu, preşedintele Senatului, a declarat că recunoaşterea de către Rusia a „independenţei” regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional.

Citeşte şi: Florin Cîţu reacţionează după ce Rusia a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk. „Va atrage cel mai sever răspuns”

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, luni seară, decretul de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.

Citeşte şi: Vladimir Putin a semnat în direct decretele de recunoaştere a regiunilor Doneţk şi Lugansk: „Ucraina este o ameninţare, nu putem să nu reacţionăm” VIDEO