Marcel Ciolacu reacţionează după atacul Vioricăi Dăncilă. „A luat o perioadă îndelungată decizii politice nu cu membrii de partid. A fost cea mai mare greşeală politică”

Marcel Ciolacu a reacţionat, după ce Viorica Dăncilă a acuzat o trădare în PSD în momentul în care Guvernul pe care l-a condus a fost demis prin moţiune de cenzură. Preşedintele PSD a explicat că se crease un "vid de voturi" prin ieşirea de la guvernare a ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, şi "era foarte greu de gestionat ca acea moţiune de cenzură să nu treacă"

21 ian. 2021, 20:36
Marcel Ciolacu reacţionează după atacul Vioricăi Dăncilă. „A luat o perioadă îndelungată decizii politice nu cu membrii de partid. A fost cea mai mare greşeală politică”

Marcel Ciolacu a adus clarificări, după ce Viorica Dăncilă l-a acuzat atât pe el, cât şi pe Paul Stănescu că au pus la cale un plan pentru a o înlătura de la conducerea PSD. Ciolacu, la acea vreme preşedinte al Camerei Deputaţilor, a explicat de ce a trecut moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

„Moţiunea de cenzură a trecut. De la organizaţia Buzău sau de la organizaţia din Olt, condusă de domnul Stănescu, nu a plecat niciun parlamentar. Oricâtă frustrare şi supărare ai avea, nu poţi să inventezi altă matematică decât cea existentă.

Domnul Tăriceanu a ieşit de la guvernare şi a fost un vid de voturi. Era foarte greu de gestionat ca acea moţiune de cenzură să nu treacă. Se crease un val de emoţie politică şi în Parlament. Nu vreau să dau justificări. Nu vreau să intru în discuții cu doamna Dăncilă”, a precizat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu reacţionează după atacul Vioricăi Dăncilă. „Nu e o vendetă din partea mea sau a domnului Stănescu faţă de doamna Dăncilă”

Preşedintele PSD o acuză pe Viorica Dăncilă că ea a fost cea care a stabilit când să fie votată  moţiunea, cu toate că i se sugerase o altă zi.

„A fost o decizie greşită. Eu am insistat ca votul pe moţiune să-l programăm joi sau vineri să nu treacă week-end-ul. Doamna Dăncilă a hotărât ca votul pe moţiune să se facă luni”

De asemenea, Ciolacu a respins acuzaţiile Viorica Dăncilă care a vorbit despre o trădare în PSD.

„Cele mai bune scoruri electorale în ceea ce privește candidatura doamnei Dăncilă au fost la Olt şi la Buzău. Eu şi domnul Stănescu am făcut tot ce a fost mai bine pentru PSD. Nu am făcut ceva să treacă moţiunea. Am făcut ceva ca să conservăm voturile PSD”, a explicat Marcel Ciolacu.

De altfel, liderul social-democraţilor a subliniat că „un preşedinte de partid când pierde alegerile îşi pune demisia pe masă”, amintit de înfrângerile PSD de la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

În plus, Ciolacu a respins acuzaţiile potrivit cărora el şi Paul Stănescu ar fi pus la cale înlăturarea Vioricăi Dăncilă.

„Nu e o vendetă din partea mea sau a domnului Stănescu faţă de doamna Dăncilă. (…) Cea mai mare greşeală pe care a făcut-o doamna Dăncilă este când deciziile politice nu le-a mai luat cu oamenii din interiorul partidului.

Doamna Dăncilă a luat o perioadă îndelungată decizii politice nu cu membrii de partid. A fost cea mai mare greşeală politică”, a conchis liderul PSD.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, dezvăluiri bombă despre trădarea din PSD. „Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne, însă au procedat la fel”