Marcel Ciolacu recunoaște: „Trebuie să aducem modificări la OUG-ul pe energie! / Prețurile trebuiau plafonate pentru doi ani de zile!”

Marcel Ciolacu a recunoscut că cel mai recent OUG pentru compensarea facturilor la energie prezintă omisiuni, care vor trebui corectate cât mai curând. 

06 sept. 2022, 12:12
Marcel Ciolacu recunoaște: „Trebuie să aducem modificări la OUG-ul pe energie! / Prețurile trebuiau plafonate pentru doi ani de zile!”

PSD va propune noi măsuri, în actualul context energetic. Amendamentele vor fi votate în Parlament, iar Ministerul Energiei, condus de către Virgil Popescu, va trebui să implementeze toate măsurile necesare.

„Sunt mai multe, am avut o discuție, când vine Ordonanța la Parlament, o să facem anumite amendamente. Vă dau un exemplu, instituțiile de cult nu au fost cuprinse. Serviciile publice nu au fost cuprinse, a fost o scăpare majoră, serviciile de furnizare a apei vor fi afectate.

Cea mai mare creștere va fi la Suceava, indiferent cât de mare va fi impactul la buget, nu putem să lăsăm să explodeze prețurile la serviciile publice. Avem Metrorex, troleibuze, tramvaie în orașe mari. Sunt câteva scăpări, o să le pune pe hârtie și o să le votăm în Parlament. Trebuie să aducem modificări, ne furăm singuri căciula pentru că oricum dăm subvenții unor companii cum e Metrorex.

E o ordonanță de urgență creionată în Guvern. Ministrul Energiei face aceste politici. Rămân la părerea mea, prețurile în energie trebuiau plafonate pentru doi ani de zile când se vor uniformiza”, a declarat Marcel Ciolacu, marți.

 

Marcel Ciolacu respinge scenariile apocaliptice

 

De asemenea, liderul PSD a mai transmis că nu se pune problema ca românii să se confrunte cu blackoutul sau să înghețe de frig în case.

„Aceste minciuni că românii rămân fără energie… Nu rămân! Avem energie”, a mai declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Virgil Popescu e convins că românii au facturi mici la energie

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că 4,2 milioane de gospodării au o factură la energie electrică de doar 37 de lei, datorită consumului mic şi a preţului plafonat de Guvern. În total, potrivit ministrului, 7,2 milioane de gospodării consumă 155kw, iar 8 milioane consumă 221kw.

Prin noua ordonanță, prin care se plafonează prețurile la energie, se încurajează reducerea consumului de energie, a precizat Virgil Popescu.