Marcel Ciolacu: Relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentelor, obiectiv prioritar al Guvernului

Relocarea la București a Agenției Europene a Medicamentelor, după ce instituția va părăsi Londra în urma Brexit-ului, reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului, afirmă vicepremierul Marcel Ciolacu.

RomaniaTV.net
17 aug. 2017, 10:50
Marcel Ciolacu: Relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentelor, obiectiv prioritar al Guvernului

Acesta adresează, totodată, un îndemn românilor de a vizita site-ul de sprijin al candidaturii României pentru primirea AEM.

„La 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, a venit timpul ca România să își asume găzduirea unei mari agenții europene. De aceea, relocarea la București a Agenției Europene a Medicamentelor, după ce instituția va părăsi Londra în urma Brexit-ului, reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului. Suntem pregătiți să ne asumăm această responsabilitate uriașă, de aceea am depus un dosar de candidatură foarte consistent. România are capacitatea să asigure cele mai înalte standarde pentru a găzdui această agenție pe teritoriul său”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul precizează că „sunt 18 mari orașe din Europa cu care concurăm”, dar își exprimă încrederea că Bucureștiul și România pot câștiga această competiție.

„Vă invit să vizitați site-ul de sprijin al candidaturii României, care este și o bună ocazie de a promova țara noastră peste hotare. http://www.emabucharest.ro/„, conchide Ciolacu.