Marcel Ciolacu, replici acide în scandalul cu Florin Cîţu. „Să depăşim zona de fandoseli. Încercările de a duce discuţiile în altă zonă mă lasă rece”

Preşedintele PSD susţine că trebuie să fie depăşită zona de "declaraţii politice şi fandoseli", cu toate că scandalul în interiorul coaliţiei de guvernare a luat amploare în ultimele zile, ca urmare a atacurilor dintre social-democraţi şi liberali.

27 ian. 2022, 11:57
Marcel Ciolacu, replici acide în scandalul cu Florin Cîţu. „Să depăşim zona de fandoseli. Încercările de a duce discuţiile în altă zonă mă lasă rece”

Marcel Ciolacu a amintit că „în acest moment, România, în afară de pandemie, se confruntă şi cu o criză energetică majoră”, iar încercările de a duce discuţiile în altă zonă îl lasă „rece”.

„Haideţi să depăşim zona de declaraţii politice şi de fandoseli, românii aşteaptă de la noi lucruri concrete şi serioase. În acest moment, România, în afară de pandemie, se confruntă şi cu o criză energetică majoră, care va afecta întreaga economie, dacă Guvernul României nu este unul eficient.

Declaraţii politice şi de încercări de a duce discuţiile în altă zonă, mă lasă rece şi nici nu mă interesează”, a spus preşedintele PSD, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu cere voalat demiterea lui Virgil Popescu. „V-au promis că preţurile vor scădea în urma liberalizării. Statul trebuie să intervină şi să impoziteze aceste venituri excepţionale”

Mai mult, Marcel Ciolacu a precizat că Guvernul a început să livreze şi nu numai pompieristic, pe zone, cum era şi la pandemie, când se intervenea când apăreau focarele.

Reacţia liderului social-democrat vine după ce PSD a transmis, miercuri, într-un comunicat oficial, că ”afirmaţiile tuturor corifeilor de dreapta din guvernările 2020-2021, potrivit cărora liberalizarea va scădea preţurile de vânzare sau că liberalizarea va scădea facturile românilor s-au dovedit simple lozinci, bune doar de postat pe Facebook”, şi că, ”în viaţa reală, vedem că liberalizarea la gaze începută în iulie 2020 a adus românilor preţuri aproape duble”.

”Tot ceea ce au reuşit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989! Ei poartă răspunderea uriaşă a exploziei facturilor în plină iarnă. Ei sunt cei vinovaţi de producerea unor situaţii aberante, deoarece au oferit unor companii posibilitatea de specula în voie, la preţuri care converg întotdeauna spre valoarea maximă a pieţei. Adică exact invers decât au promis românilor! PSD le cere acestor lideri politici să-şi recunoască greşelile şi să susţină, măcar în ceasul al 12-lea, revenirea la un sistem reglementat. Este unica măsură ce garantează românilor şi companiilor locale şansa de a trăi fără povara unor facturi energetice prohibitive!”, mai spunea PSD în comunicat.

În replică, preşedintele PNL Florin Cîţu a spus că ”e ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva”.

”Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”, a menţionat preşedintele PNL.

Citeşte şi: Wall Street Journal: NATO lasă Rusia să intre în baza de la Deveselu