EXCLUSIV Marcel Ciolacu, revoltat de nababii de la buget: „Nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă să-ți dau și voucher de vacanță?”

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că nu renunţă la reforma din administraţie indiferente de presiuni şi de riscuri politice.
Filip Stan
10 aug. 2023, 21:33
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, revoltat de nababii de la buget:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi seară,  în exclusivitate la România TV, referitor la protestul funcționarilor publici față de tăierile de posturi din administrația publică, că acum este „ultimul tren al României de a se dezvolta” și că el și Nicolae Ciucă nu sunt iresponsabili, fiind vorba de riscul de a pierde fonduri europene. El reclamă că „nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță”.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre demisie: „A fost un anunţ extrem de serios, să nu ne mai pitim după cireş”
„Sunt provocări pe care trebuie sa le înțelegem. Este ultimul tren al României de a se dezvolta . Am multe defecte, nu sunt un om iresponsabil. Nici Nicolae Ciucă nu e iresponsabil. Cred că colegii noștri așteaptă o atitudine pe nivelul acestor provocări.

Nu putem să lăsăm România fără fonduri europene. Nu pot să mă duc acasă și să pun eul meu personal și viitorul meu politic și să încep să vă mint.

EXCLUSIV Premierul Marcel Ciolacu, în direct la România TV: „Nu pot să accept să plătesc eu nota de plată la ce au mâncat alţii, la ce au furat alţii în pandemie”
Este evident că în sistemul bugetar trebuie să se facă o reformă. Trebuia să se facă de foarte mult timp. Aveți fraierul de serviciu care își asumă această reformă.

Nu poți sa constați că în azilele groazei ai 5 instituții care se calcă pe picioare. Nu va fi tăiat niciun salariu în România. Dar nici nu pot să accept să te duci la serviciu să fii șef peste niște posturi goale. Marea majoritate, peste 70% sunt posturi bugetate. Eu nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță. Voucherele de vacanță sunt pentru cei cu venituri mici. E normal ca dacă ai un salariu mai mic statul sa îți asigure. Dar dacă ai venituri care depășesc pe al președintelui, nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă să îți dau și voucher de vacanță și pachețel. Ți-am dat și sofer”, a afirmat Marcel Ciolacu.

 

Ciolacu: mulți șefi vor pleca acasă
”Este evident că în sistemul bugetar este nevoie de reformă. Trebuia să se facă de foarte mult timp și uite că acum, domnule Ciutacu, aveți fraierul de serviciu. Îmi asum eu rolul ăsta și facem reformă!

Uite cum a fost acest caz cu ”azilurile groazei”. Nu pot să stau să constat că am 5 instituții cu aceleași atribuții și să mă uit să niciuna nu face nimic și se călcau toți pe picioare. Nu pot să accept să vină unii la servici și să fie șefi peste niște locuri goale. Am văzut că ziceau unii că vine Ciolacu să taie posturile goale ha, ha, ha! Uite că nu este deloc așa!

Nu pot să accept să vină un director să spună că a făcut economie când el, de fapt, nu a făcut angajări și împarte acei bani să-și ia și o primă.

Nu pot să accept să vin eu, Marcel Ciolacu, și să alerg un bugetar cu peste 2000 de euro să mai ia și vouchere de vacanță. Înțețeleg că vrei salarii mari și avantaje, ai, tu bugetar, salariul mai mare decât președintele României. Nu ți-ar fi rușine să stai cu mâna întinsă să-ți dau vouchere de vacanță, să-ți dau și bani de pachețel. Ți-am dat mașină de servici, ai secretară, ai toate avantajele, dar nu poți să stai cu mâna întinsă și la voucherele statului.

Nu iubesc liberalii și sunt ferm convins că nici liberalii nu mă iubesc pe mine, dar în acest moment trebuie să ne ridicăm la nivelul așteptărilor românilor. Avem datoria să ne ridicăm de la statutul de oameni politici la oameni de stat.

Când lucrurile o iau razna datoria mea și a statului român este să intervenim. Dacă îmi risc viitorul politic, asta este. Trebuie să fac ceva pentru țara mea.

Cred cu tărie că multe instituții trebuie comasate, așa nu se mai poate (…) Este foarte probabil să plece din bugetari, cu siguranță vor pleca mulți șefi, asta vă garantez. Eu cred că mulți dintre ei se vor reorienta. ”, a spus liderul PSD Marcel Ciolacu.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!