EXCLUSIV Marcel Ciolacu, revoltat de nababii de la buget: „Nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă să-ți dau și voucher de vacanță?”

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că nu renunţă la reforma din administraţie indiferente de presiuni şi de riscuri politice.

10 aug. 2023, 21:33
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, revoltat de nababii de la buget: „Nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă să-ți dau și voucher de vacanță?”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi seară,  în exclusivitate la România TV, referitor la protestul funcționarilor publici față de tăierile de posturi din administrația publică, că acum este „ultimul tren al României de a se dezvolta” și că el și Nicolae Ciucă nu sunt iresponsabili, fiind vorba de riscul de a pierde fonduri europene. El reclamă că „nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță”.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre demisie: „A fost un anunţ extrem de serios, să nu ne mai pitim după cireş”
„Sunt provocări pe care trebuie sa le înțelegem. Este ultimul tren al României de a se dezvolta . Am multe defecte, nu sunt un om iresponsabil. Nici Nicolae Ciucă nu e iresponsabil. Cred că colegii noștri așteaptă o atitudine pe nivelul acestor provocări.

Nu putem să lăsăm România fără fonduri europene. Nu pot să mă duc acasă și să pun eul meu personal și viitorul meu politic și să încep să vă mint.

EXCLUSIV Premierul Marcel Ciolacu, în direct la România TV: „Nu pot să accept să plătesc eu nota de plată la ce au mâncat alţii, la ce au furat alţii în pandemie”
Este evident că în sistemul bugetar trebuie să se facă o reformă. Trebuia să se facă de foarte mult timp. Aveți fraierul de serviciu care își asumă această reformă.

Nu poți sa constați că în azilele groazei ai 5 instituții care se calcă pe picioare. Nu va fi tăiat niciun salariu în România. Dar nici nu pot să accept să te duci la serviciu să fii șef peste niște posturi goale. Marea majoritate, peste 70% sunt posturi bugetate. Eu nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță. Voucherele de vacanță sunt pentru cei cu venituri mici. E normal ca dacă ai un salariu mai mic statul sa îți asigure. Dar dacă ai venituri care depășesc pe al președintelui, nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă să îți dau și voucher de vacanță și pachețel. Ți-am dat și sofer”, a afirmat Marcel Ciolacu.

 

Ciolacu: mulți șefi vor pleca acasă
”Este evident că în sistemul bugetar este nevoie de reformă. Trebuia să se facă de foarte mult timp și uite că acum, domnule Ciutacu, aveți fraierul de serviciu. Îmi asum eu rolul ăsta și facem reformă!

Uite cum a fost acest caz cu ”azilurile groazei”. Nu pot să stau să constat că am 5 instituții cu aceleași atribuții și să mă uit să niciuna nu face nimic și se călcau toți pe picioare. Nu pot să accept să vină unii la servici și să fie șefi peste niște locuri goale. Am văzut că ziceau unii că vine Ciolacu să taie posturile goale ha, ha, ha! Uite că nu este deloc așa!

Nu pot să accept să vină un director să spună că a făcut economie când el, de fapt, nu a făcut angajări și împarte acei bani să-și ia și o primă.

Nu pot să accept să vin eu, Marcel Ciolacu, și să alerg un bugetar cu peste 2000 de euro să mai ia și vouchere de vacanță. Înțețeleg că vrei salarii mari și avantaje, ai, tu bugetar, salariul mai mare decât președintele României. Nu ți-ar fi rușine să stai cu mâna întinsă să-ți dau vouchere de vacanță, să-ți dau și bani de pachețel. Ți-am dat mașină de servici, ai secretară, ai toate avantajele, dar nu poți să stai cu mâna întinsă și la voucherele statului.

Nu iubesc liberalii și sunt ferm convins că nici liberalii nu mă iubesc pe mine, dar în acest moment trebuie să ne ridicăm la nivelul așteptărilor românilor. Avem datoria să ne ridicăm de la statutul de oameni politici la oameni de stat.

Când lucrurile o iau razna datoria mea și a statului român este să intervenim. Dacă îmi risc viitorul politic, asta este. Trebuie să fac ceva pentru țara mea.

Cred cu tărie că multe instituții trebuie comasate, așa nu se mai poate (…) Este foarte probabil să plece din bugetari, cu siguranță vor pleca mulți șefi, asta vă garantez. Eu cred că mulți dintre ei se vor reorienta. ”, a spus liderul PSD Marcel Ciolacu.