Marcel Ciolacu, revoltat după vizita preşedintelui Ungariei în România. „A exagerat şi a adus un moment de provocare în societatea românească”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că preşedintele Ungariei, Katalin Novak, a adus un "moment de provocare în societate" prin vizita pe care a efectuat-o în România. Liderul social-democrat consideră că Ministerul de Externe ar fi trebuit să reacţioneze imediat.

26 mai 2022, 23:21
Marcel Ciolacu, revoltat după vizita preşedintelui Ungariei în România. „A exagerat şi a adus un moment de provocare în societatea românească”

Marcel Ciolacu a precizat că în coaliţia de guvernare a avut loc o discuţie privind vizita preşedintelui Ungariei în România.

„Am discutat acest lucru şi am văzut şi reacţia instituţională a statului român, prin ministrul de Externe, în ceea ce priveşte vizita doamnei preşedinte. Detaliile, faptul că Biserica Reformată a făcut invitaţia doamnei preşedinte înainte ca dânsa să fie preşedinta Ungariei şi acum a venit în România. Există astfel de dialoguri. Nu sunt vreun fan al preşedintelui Ungariei, dimpotrivă, cred că a exagerat şi a adus un moment de provocare în societatea românească, mai ales în contextul a ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, conform News.ro.

Întrebat ce explicaţii au oferit liderii UDMR în legătură cu vizita preşedintelui Ungariei, preşedintele PSD a subliniat că cel mai îndreptăţit să vorbească despre acest subiect este Kelemen Hunor.

”Cred că UDMR şi domnul Kelemen Hunor este cel mai îndreptăţit să iasă şi să spun cum a răspuns şi care a fost discuţia. Dar a existat această discuţie cum e şi normal să fi existat. Fără să ţin partea domnului Kelemen Hunor, dimpotrivă, am văzut că mai mulţi colegi de-ai mei au avut o reacţie clară, şi un domn senator şi domnul Sorin Grindeanu, după meciul de hockei. Acum trebuie să alegem, după 30 de ani de democraţie, cu adevărat fragilă, ce abordare ne dorim, o abordare empirică, cea pe care am avut-o în anii revoltelor de la Târgu Mureş în 90-92 sau încercăm o abordare corectă şi un răspuns pe măsura statului când apar astfel de abordări”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: CTP, reacţie virulentă după vizita preşedintei Ungariei în România. „A venit în Transilvania ca și cum românii n-ar exista”

Marcel Ciolacu vrea o reacţie din partea MAE privind vizita preşedintelui Ungariei în România

Mai mult, Marcel Ciolacu a ţinut să precizeze că şi-ar fi dorit să vadă o reacţie promptă a Ministerului de Externe.

”Eu mi-aş fi dorit o reacţie mult mai clară şi în timp real a Ministerului de Externe fiindcă aşa e corect. Nu trebuie anumiţi oameni politici să iasă şi să spună anumite lucruri. Statul român trebuie să recaţioneze primul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Preşedinta Ungariei a ieşit la alergat în Cluj-Napoca. „Un început de zi activ, în Koloszvar”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, vineri seară, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, conform căreia prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi maghiarii, că, potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat.

„Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene în materie”, a subliniat MAE.

Citeşte şi: Portarul României, cu steagul Ungariei și al Ținutului Secuiesc pe cască! Noi imagini scandaloase de la CM de hochei FOTO


loading...
Partenerii noștri