Portarul României, cu steagul Ungariei și al Ținutului Secuiesc pe cască! Noi imagini scandaloase de la CM de hochei FOTO

Zoltan Toke (27 de ani), portarul naționalei României în meciul pierdut împotriva Coreei de Sud la Campionatul Mondial hochei, scor 1-4, a purtat o cască pe care au fost imprimate steagul Ungariei și steagul Ținutului Secuiesc.

17 mai 2022, 08:09

Portarul României, cu steagul Ungariei și al Ținutului Secuiesc pe cască! Zoltan Teke, legitimat la Corona Braşoc şi unul dintre portarii echipei naţioanle a României, a avut două steaguri lipite pe cască: al Ungariei și al Ținutului Secuiesc.

Portarul României, cu steagul Ungariei și al Ținutului Secuiesc pe cască!

Scandalul legat de participarea României la CM de hochei din Slovenia continuă! După ce la ultimul meci, cu Ungaria, jucătorii de etnie maghiară s-au aliniat la finalul meciului și au asistat la intonarea imnului Ținutului Secuiesc” de către galeria Ungariei, acum a apărut o nouă imagine scandaloasă: Zoltan Teke, unul dintre portarii primei reprezentative a României, a avut două steaguri lipite pe cască: al Ungariei și al Ținutului Secuiesc!

Sfidare în direct, la TV. Ministrul Eduard Novak a refuzat să recite versurile imnului României VIDEO

„Nu pot înțelege cum un jucător care a mers să reprezinte România la Campionatul Mondial poate purta asemenea însemne pe echipamentul României. Federația română le-a dat căști, dar portarii folosesc căștile lor de la echipele de club pentru că le e greu să se acomodeze cu unele noi. Nu știu cum i-a scăpat acest aspect supervizorului Federației Internaționale. Jucătorii nu pot purta pe echipament alte însemne decât cele avizate în manualul competiției”, a declarat Alexandru Hălăucă, președintele FR de Hochei, pentru GSP.

Ion Ţiriac, nimicitor după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria. „Am ieșit afară!”

Alexandru Nistor, secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, a avut o reacție categorică în momentul în care a văzut imaginile cu steagurile de pe casca purtată de Toke Zoltan la Campionatul Mondial din Slovenia, Divizia I, Grupa A. „Eu nu l-am văzut pe respectivul jucător cu aceste însemne pe echipament. Dar dacă există o astfel de fotografie, dacă se dovedește că a făcut acest lucru, este o faptă de neconceput. Aici nu vorbim despre o sfidare a unei echipe naționale, ci despre o sfidare a unei țări întregi.  Personal am foarte mulți prieteni de calitate în zona Harghita – Covasna, dar un astfel de gest reprezintă un adevăr ce nu poate fi negat. Iar domnul ministru Novak, pe care până la un punct îl înțeleg că a încercat să-i apere pe jucătorii proveniți din zona în care și dânsul este născut, după apariția unei astfel de imagini ar trebui să-și dea imediat demisia din această funcție”, a spus Alexandru Nistor, potrivit ProSport.