Marcel Ciolacu: „S-a convenit cu premierul ca fiecare minister să vină cu propuneri ca să accelerăm absorbţia fondurilor europene”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că prioritatea absolută a coaliţiei de guvernare este evitarea intrării României în recesiune, iar principalul instrument în acest sens este îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene.

18 feb. 2022, 09:06
Marcel Ciolacu: „S-a convenit cu premierul ca fiecare minister să vină cu propuneri ca să accelerăm absorbţia fondurilor europene”

Marcel Ciolacu a dezvăluit că Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a elaborat deja un draft cu propuneri pentru a îmbunătăţii condiţiile achiziţiilor publice, care va fi dezbătut în Guvern.

„Fondurile europene sunt prioritatea numarul unu ca Romania sa nu intre in recesiune. Sorin Grindeanu a terminat un draft cu modificari la achizitiile publice astfel incat sa nu mai fie atat de multe blocaje. S-a convenit cu premierul sa se vina sectorial, adica fiecare minister sa vina cu propunerile lui pe fiecare pachet, ca sa putem accelera absorbtia de fonduri europene si atunci veti vedea ca foarte multe din lucrurile pe care le discutam astazi se vor indeplini”, a declarat Ciolacu la Europa FM.

Ciolacu a explicat şi declaraţiile sale recente privind actuala structură a coaliţiei de guvernare, despre care a spus că poate funcţiona şi după alegerile din 2024, şi a declarat că nu mizează neapărat pe o schimbare a preşedintelui PNL Florin Cîţu.

„Nu. Nici nu am atributul acesta și nici nu. Și eu și domnul Cîțu și domnul Ciucă, cu toții să știți că suntem trecători. Până și domnul Iohannis. Cred că în acest moment nu există altă construcție politică viabilă pentru România. Dacă credem că ne mai putem juca cu atâtea crize la ușă și să nu venim în fiecare lună cu ce așteaptă românii și noi încă să mai vorbim de ruperi de coaliții și anumite mici certuri, înseamnă că ar cam trebui să plecăm cu toții acasă”, a adăugat Ciolacu pentru sursa citată.

Citeşte şi: PMP şi AUR poartă negocieri pentru fuziune sau alianţă. Cristian Diaconescu l-a invitat pe George Simion la şedinţa cu liderii de filiale