Marcel Ciolacu s-a hotărât: „Le voi propune colegilor să depunem moţiunea la începutul sesiunii parlamentare. Ne-am înţeles şi cu AUR”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi seară că a luat o decizie în privinţa momentului când social-democraţii şi partenerii de la AUR vor depune moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîţu.

26 aug. 2021, 21:38
Marcel Ciolacu s-a hotărât: „Le voi propune colegilor să depunem moţiunea la începutul sesiunii parlamentare. Ne-am înţeles şi cu AUR”

Matcel Ciolacu a declarat că Florin Cîţu şi guvernul pe care îl conduce are un plan diabolic, bine pus la punct, prin care să facă în aşa fel încât să nu depăşească pragul de îndatorare de 50%, chiar cu preţul sărăcirii românilor.

„Pana sa stau de vorba cu specialistii din PSD am crezut ca sunt incompetenti (n. r. guvernul), lucru evident. Acest guvern, care trebuia sa fie Guvernul Romaniei, a devenit guvernul coalitiei, iar acum este un bazar. Toti ministrii si toate resursele sunt implicate intr-o lupta interna de partid.

Ce se intampla. Noi avem un PIB de 230 de miliarde. Au venit statisticile si aratau ca pe trim 1 este acelasi PIB ca cel de pe primul trim de anul trecut. Atunci a intrat Citu in trepidatie, pentru ca gradul de indatorare se apropia de 50%. Acum a intervenit ticalosia.

Ca sa umfli PIB-ul, la care se raporteaza datoria externa, poti face un singur lucru: sa saracesti un popor intreg. Dai drumul la inflatie si lasi preturile sa creasca. Deci doar din aceste cresteri PIB-ul va creste cu 4%, dar acestea vor duce in cascada la alte cresteri.

Asa Citu, care are un deficit proiectat de 7% , va continua sa faca imprumuturi. INS spune ca o treime din romani sunt in pragul saraciei. Nu mai vorbeste nimeni de fonduri europene. O data saracesti prin inflat. Fiecare roman pierde 285 de lei, am facut noi calcule. Ai un deficit de cont curent de 7%, ai un deficit comercial marit fata de anul trecut cu 20%. De aici vine presiunea pe cursul valutar.

Marcel Ciolacu: „Am crezut că guvernanţii sunt incompetenţi, dar mi-au explicat specialiştii că sunt ticăloşi, au un plan bine pus la punct”

Deci este o cascada intreaga, un plan foarte bine pus la punct de guvern, ca sa se poata imprumuta mai departe. De la inceputul anului, Romania a platit 8,6 miliarde de lei numai dobanzi. Romania a ajuns ca miliardarii de carton de dupa revolutie, care mergeau din banca in banca, pana li s-a inchis tot si li s-au naruit imperiile, cu palatele lor cu tot.

Ai vazut, Citu a spus ca abia de la 1 ianuarie mai vede cum sa stopeze cresterile astea. Eu i-am crezut incompetenti, dar au un plan bine pus la punct, sunt ticalosi.

Eu am sa le propun colegilor mei sa tinem cont doar de ce se intampla in economie si ce se intampla cu romanii, sa nu tinem cont de mascarada lor de congres si sa depunem motiunea chiar la inceputul sesiunii parlamentare. Ne-am pus de acord in sensul asta si cu AUR.

Trebuie să recurg din nou la vorbele domnului Iohannis, care spunea ca parlamentul majoritar PSD nu mai reprezinta dorinta poporului. Il anunt pe Klaus Iohannis ca acest Guvern si acest Parlament nu mai reprezintă vointa poporului, singura solutie este cea a alegerilor anticipate”, a spus Marcel Ciolacu la Antena3.

Citeşte şi: PSD Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand în legătură cu scăderea prețului la salubritate: Primarul Sectorului 1 ori este primul absolvent de MIT care nu ştie aritmetică, ori vă minte cu neruşinare