Ciolacu sancționează numirea lui Cîțu: „O mascaradă jignitoare! Cîtu a împrumutat România cât pentru 3 generatii. În 7 luni s-a împrumutat cât în 30 de ani!”

Florin Cîțu a fost desemnat prim-ministru de către Klaus Iohannis, marți seara, în urma consultărilor cu PNL, USR-PLUS, UDMR.

22 dec. 2020, 19:20
Ciolacu sancționează numirea lui Cîțu: „O mascaradă jignitoare! Cîtu a împrumutat România cât pentru 3 generatii. În 7 luni s-a împrumutat cât în 30 de ani!”
foto: Inquam Photos

Marcel Ciolacu, despre numirea lui Cîțu: O mascaradă jignitoare

PSD nu votează Guvernul Cîțu, a transmis ferm Marcel Ciolacu, liderul social-democraților. „E o mascaradă jignitoare! Cîtu a împrumutat România cât pentru 3 generatii. În 7 luni s-a împrumutat cât în 30 de ani!”, a declarat Ciolacu la România Tv, întrebat ce părere are despre numirea lui Florin Cîțu în fruntea Guvernului.

Marcel Ciolacu a declarat din nou că PSD este cel mai în măsură să guverneze fiindcă are cei mai buni specialiști pentru a depăși criza în sănătate.

„Președintele are anumite atribuții prevăzute în Constituție. PSD are în momentul acesta cei mai buni specialiști pentru a depăși această criză sanitară cu care se confruntă România”, a dezvăluit liderul social-democraților.

Vă temeți de vreo decizie pe care ar putea-o lua Cîțu?

„Eu nu mă tem decât de dumnezeu ca orice creștin. românii vor afla foarte curând adevărul pentru că cîțu va fi obligat să vină cu bugetul”.

Vă veți consulta cu AUR în Opoziție?

„Vor exista înțelegeri clare pentru partidele aflate în Opoziție”.

Florin Cîțu, desemnat premier de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier pe Florin Cîțu, propunerea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR.

„Am avut o nouă rundă de consultări. Săptămâna trecută am spus că e nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze. Între timp, o coaliție formată din PNL, USR PLUS și UDMR a dovedit deja majoritatea în Parlament și astăzi liderii s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de premier. Am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu în funcția de prim-ministru”, a declarat Iohannis.

Florin Cîțu: „Mulțumesc pentru încredere. Știu perioada dificilă prin care trece România. România trece printr-o criză dublă, criza de sănătate și criza economică. Noi vrem să reașezăm economia pe picioarele ei. Vin în fața dvs. cu o echipă de profesioniști. Fiecare ministru va avea obiective clare din partea premierului. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire”.