Marcel Ciolacu, scandal cu Diana Şoşoacă în Parlament: „Vă rog, doamnă, să nu mă îmbolnăviţi” VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, în plenul Parlamentului, că nu susţine vaccinarea obligatorie, dar are dreptul la viaţă şi a apostrofat-o pe senatoarea Diana Şoşoacă că nu poată mască.

06 dec. 2021, 15:01
Marcel Ciolacu, scandal cu Diana Şoşoacă în Parlament: „Vă rog, doamnă, să nu mă îmbolnăviţi” VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a solicitat imperios ca toţi participanţii la şedinţa solemnă din Parlament să poarte mască de protecţie. „Dreptul meu la viaţă şi dreptul oricărui român nu se negociază”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a făcut solicitarea înainte de discursul pe care l-a susţinut luni în Parlament. Pe fundal se aude vocea senatoarei independente Diana Şoşoacă.

Diana Şoşoacă, printre turiştii care au urcat la Sfinx pentru a aştepta apariţia piramidei energetice: „Vorbesc foarte serios, nu mă puneţi să zic mai multe!” VIDEO

”Cred că nu este nici prima oară şi nu va fi nici ultima oară când am să spun că eu nu susţin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul în primul rând la viaţă. Fiecare decide dacă e bine să se vaccineze sau nu. Vă rog, doamna colegă, să purtaţi mască sau să mă protejaţi să nu mă îmbolnăviţi”, a afirmat Marcel Ciolacu, în deschiderea discursului susţinut la Şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei României.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat de ce i-a solicitat colegei să poarte mască de protecţie. „Dreptul meu la viaţă şi dreptul oricărui român nu se negociază”, a declarat Ciolacu.

Incidentul a avut loc luni în timpul şedinţei solemne de la Parlament pentru marcarea a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

Nu este prima dată când Diana Şoşoacă este apostrofată, la una dintre şedinţele Senatului fiind apelat chiar numărul 112 pe această temă.

Scandal în Senat cu Diana Şoşoacă. A fost chemată poliţia, după ce senatoarea a refuzat să poarte mască
Senatoarea Diana Şoşoacă este acuzată, de asemenea, că a blocat activitatea unui centru de vaccinare din judeţul Iaşi unde a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest. ”Totul este o minciună”, acuză senatoarea, care a scandat ”Jos masca”. Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri, că dezaprobă ”ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare” şi a încurajat ”sesizarea imediată a instituţiilor abilitate”.

Senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Şoşoacă i-a transmis, joi, de la tribuna Parlamentului, premierului că dacă va impune vaccinarea obligatorie, ea va scoate mulţi români în stradă, astfel că Guvernul Nicolae Ciucă va avea parte de cea mai mare „nesupunere civică”, prin care poporul român îşi „va redobândi” libertatea.

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a purtat luni, în semn de protest față de restricțiile anti-coronavirus, o botniță de metal la şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei. În timpul discursului de la tribuna plenului reunit, îmbrăcată în ie tradițională și basma, Șoșoacă a scos din geantă o botniță de metal pe care și-a pus-o peste gură.

„I-am cerut Sfantului Nicolae sa-mi dea un cadou pentru aniversarea Constitutiei Romaniei. Asta mi-a lasat, o botnita prin care Constitutia, drepturile si libertatile fundamentale au fost anulate de catre Parlament, de catre Presedinte si Guvern si rog aici reprezentantul CCR sa aiba mai mult curaj asa cum a avut in Decizia 457/2020, punctul 68, in care a mentionat ca starea de alerta incalca statul de drept, este creata artificial si nu exista fundament constitutional pentru existenta acesteia. Traiasca Romania libera, traiasca dreptul la libera exprimare, jos botnita!”, a declarat Diana Șoșoacă, într-un discurs ținut în fața plenului.