Marcel Ciolacu, scenariu-şoc: „Alianța USR-AUR trebuie să propună o soluție pentru rezolvarea crizei politice”

Preşedintele PSD a lansat un atac virulent la adresa premierului Florin Cîţu despre care susţine că "trebuie să plece" alături de USR-iştii Dan Barna, Cristian Ghinea şi Claudiu Năsui.

03 sept. 2021, 22:09
Marcel Ciolacu, scenariu-şoc: „Alianța USR-AUR trebuie să propună o soluție pentru rezolvarea crizei politice”

Marcel Ciolacu este de părere că „nlocuirea lui Cîțu cu Orban sau cu Barna nu ar rezolva decât împărțirea ciolanului pentru actuala Coaliție”.

„Cîțu trebuie să plece! Dar, odată cu el, trebuie să plece și Barna, și Ghinea, și Năsui! Și ei au guvernat România în ultimul an de zile! Deși acum nu mai recunosc asta, în moțiunea depusă uitând să-și menționeze propria activitate dezastruoasă!

Alianța USR-AUR trebuie să propună o soluție pentru rezolvarea crizei politice. Înlocuirea lui Cîțu cu Orban sau cu Barna nu ar rezolva decât împărțirea ciolanului pentru actuala Coaliție, dar nu ar rezolva problemele românilor: sărăcia și creșterea prețurilor la alimente, medicamente și utilități”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Le transmit domnilor Barna și Simion că miza cea mai importantă este VOTUL din Parlament care să determine căderea Guvernului Cîțu”

Liderii USR PLUS au anunţat că au depus moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîţu, la Senat.

„În urma discuţiilor de la coaliţie din seara aceasta, fiecare membru al coaliţiei şi-a menţinut punctul de vedere referitor la situaţia în care se află coaliţia. Cei de la PNL au spus că rămân alături de Florin Cîţu. Noi am transmis că nu mai are încrederea USR PLUS.

Pe cale de consecinţă, tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură. Calea parlamentară prin care sperăm ca într-un termen cât mai scurt să avem un nou premier şi coaliţia să poată să meargă mai departe”, a declarat Dan Barna.

Citeşte şi: Dacian Cioloș respinge o alianță politică cu AUR: „Nu avem nicio înțelegere, nici pe față, nici pe la spate”

„Am încercat în şedinţa de coaliţie să convingem colegii noştri de coaliţie ca un Guvern să funcţioneze are nevoie de un prim ministru care cultivă încrederea. Colegii noştri au insistat să-l susţină pe Florin Cîţu. În consecinţă, folosim procedura aceasta parlamentară pentru a ajunge în situaţia în care să lucrăm cu un alt prim-ministru. Intenţia noastră este să continuăm într-o formulă cu PNL şi cu UDMR.

Nu avem nicio intenţie să intrăm într-o altă formulă guvernamentală decât cea în care am lucrat”, a completat Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS.

Citeşte şi: USR PLUS a depus moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîţu, la Senat. Dan Barna: „Am transmis că premierul nu mai are încrederea USR PLUS”