Marcel Ciolacu, semnal de alarmă pentru directorul Poștei Române! Ce se întâmplă dacă întârzie pensiile din cauza grevei: „Le-am spus să rezolve problema rapid”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit despre greva de la Poșta Română și despre care ar putea fi reprecusiunile în cazul în care protestul ar urma să afecteze procesul de distribuire al pensiilor.
Alina Costache
02 apr. 2024, 11:26
Marcel Ciolacu, semnal de alarmă pentru directorul Poștei Române! Ce se întâmplă dacă întârzie pensiile din cauza grevei: „Le-am spus să rezolve problema rapid”
Marcel Ciolacu, semnal de alarmă pentru diectorul Poștei Române! Ce se întâmplă dacă întârzie pensiile din cauza grevei: „Le-am spus să rezolve problema rapid”

În contextul în care Poșta Română a intrat în grevă, premierul României, Marcel Ciolacu și-a exprimat opinia cu privire la soluțiile la care va nevoit să apeleze în cazul în care protestul va afecta procesul prin care sunt distribuite pensiile. Marcel Ciolacu a subliniat faptul că directorul Poștei Române ar putea să își piardă funcția.

Citește și: Marcel Ciolacu a făcut schimbare în domeniul jocurilor de noroc. Mutarea, publicată în Monitorul

„Am avut o discuție cu domnul ministru și cu directorul. Eu le-am spus să rezolve problema rapid. În cazul în care se întâmplă, Doamne ferește, să nu ajungă pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Conducerea Companiei Naționale „Poșta Română” a fost informată cu privire la hotărârea Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România de a declanșa un conflict colectiv de muncă sub forma unei greve generale în data de 1 aprilie. Compania subliniază că intensificarea conflictului de muncă este una artificială, și că Compania Națională „Poșta Română” a întreprins toate măsurile necesare pentru a-l depăși. De asemenea, Compania asigură că toți cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul său nu vor întâmpina întârzieri în primirea drepturilor lor în luna aprilie. Aceste informații au fost transmise de către News.ro.

„18 mii dintre cei peste 21 de mii de angajați ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie!
Aceasta este nemulțumirea şi revolta miilor de angajați din Poşta Română care au declanşat conflictul de muncă şi care intră în grevă începând cu data de 01.04.2024, ora 00.00!”, conform unui comunicat transmis de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, afiliat la BNS.

Compania Naţională „Poşta Română” transmite într-un comunicat oficial că a pus la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare ale Companiei pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă.

”Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor, Poşta Română face următoarele precizări: v Compania Naţională „Poşta Română” va asigura întocmai distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale şi legale a trimiterilor şi drepturilor sociale pentru toţi clienţii, iar o întârziere a acestora este exclusă. Asigurăm toţi clienţii, partenerii şi instituţiile bancare de stabilitatea şi funcţionalitatea serviciilor, precum şi de soliditatea politicilor de management aflate în curs” anunţă Poşta Română.

Citește și: Întâlnire de ultim moment a Coaliției! Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă discută despre alegerile primarilor din țară

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!