Marcel Ciolacu, semnal de alarmă pentru directorul Poștei Române! Ce se întâmplă dacă întârzie pensiile din cauza grevei: „Le-am spus să rezolve problema rapid”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit despre greva de la Poșta Română și despre care ar putea fi reprecusiunile în cazul în care protestul ar urma să afecteze procesul de distribuire al pensiilor.

02 apr. 2024, 11:26
Marcel Ciolacu, semnal de alarmă pentru directorul Poștei Române! Ce se întâmplă dacă întârzie pensiile din cauza grevei: „Le-am spus să rezolve problema rapid”
Marcel Ciolacu, semnal de alarmă pentru diectorul Poștei Române! Ce se întâmplă dacă întârzie pensiile din cauza grevei: „Le-am spus să rezolve problema rapid”

În contextul în care Poșta Română a intrat în grevă, premierul României, Marcel Ciolacu și-a exprimat opinia cu privire la soluțiile la care va nevoit să apeleze în cazul în care protestul va afecta procesul prin care sunt distribuite pensiile. Marcel Ciolacu a subliniat faptul că directorul Poștei Române ar putea să își piardă funcția.

Citește și: Marcel Ciolacu a făcut schimbare în domeniul jocurilor de noroc. Mutarea, publicată în Monitorul

„Am avut o discuție cu domnul ministru și cu directorul. Eu le-am spus să rezolve problema rapid. În cazul în care se întâmplă, Doamne ferește, să nu ajungă pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Conducerea Companiei Naționale „Poșta Română” a fost informată cu privire la hotărârea Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România de a declanșa un conflict colectiv de muncă sub forma unei greve generale în data de 1 aprilie. Compania subliniază că intensificarea conflictului de muncă este una artificială, și că Compania Națională „Poșta Română” a întreprins toate măsurile necesare pentru a-l depăși. De asemenea, Compania asigură că toți cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul său nu vor întâmpina întârzieri în primirea drepturilor lor în luna aprilie. Aceste informații au fost transmise de către News.ro.

„18 mii dintre cei peste 21 de mii de angajați ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie!
Aceasta este nemulțumirea şi revolta miilor de angajați din Poşta Română care au declanşat conflictul de muncă şi care intră în grevă începând cu data de 01.04.2024, ora 00.00!”, conform unui comunicat transmis de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, afiliat la BNS.

Compania Naţională „Poşta Română” transmite într-un comunicat oficial că a pus la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare ale Companiei pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă.

”Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor, Poşta Română face următoarele precizări: v Compania Naţională „Poşta Română” va asigura întocmai distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale şi legale a trimiterilor şi drepturilor sociale pentru toţi clienţii, iar o întârziere a acestora este exclusă. Asigurăm toţi clienţii, partenerii şi instituţiile bancare de stabilitatea şi funcţionalitatea serviciilor, precum şi de soliditatea politicilor de management aflate în curs” anunţă Poşta Română.

Citește și: Întâlnire de ultim moment a Coaliției! Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă discută despre alegerile primarilor din țară