Marcel Ciolacu şi George Simion, dialog ironic pe pagina de Facebook a noului premier: „Te provoc să spui lucrurile astea fără să citeşti” versus „Stai liniştit, George!”

Prezentarea programului de guvernare a cabinetului Ciolacu a provocat un schimb de replici online între liderul AUR, George Simion, și Marcel Ciolacu: cei doi s-au „trolat” reciproc pe contul de Facebook al președintelui PSD.

15 iun. 2023, 19:55
Marcel Ciolacu şi George Simion, dialog ironic pe pagina de Facebook a noului premier: „Te provoc să spui lucrurile astea fără să citeşti” versus „Stai liniştit, George!”

„Te provoc să spui lucrurile astea fără să citești. Și mai mare provocare va fi să le faci”, a comentat George Simion la o postare a lui Ciolacu în care liderul social-democrat prezenta, într-un clip video prioritățile și măsurile pe care viitorul Executiv urmează să le aplice până la sfârșitul anului 2024. „Stai liniștit, George, că le facem pe toate”, a venit replica lui Ciolacu.

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, și-a prezentat marți noua echipă guvernamentală. Miniștrii propuși în cabinetul Ciolacu au fost deja audiați miercuri în Parlament și au primit avize favorabile pe bandă rulantă.

Conform lui Ciolacu, principale obiective sociale din programul de guvernare sunt reducerea graduală a impozitării muncii, creșterea salariului minim net până la 3.900 de lei pe lună, „pentru a reduce numărul salariaților cu normă întreagă aflați în sărăcie”, creșterea pensiilor și sprijinirea tuturor românilor cu venituri mici și medii, salariați sau pensionari, de către stat.

Diana Șoșoacă, George Simion și Ludovic Orban au fost protagoniștii unor noi momente penibile în Parlament, nedemne de un de moment de o asemenea anvergură politică.

Înainte ca Marcel Ciolacu să își susțină primul discrus în Parlament, în caliate de premier al României, senatoarea Diana Șoșoacă și actualul președinte al senatului Nicolae Ciucă, au făcut spectacol în Parlament.

Senatoarea șoșoacă i-a cerut lui Nicolae Ciucă să îi acorde 2 minute special pentru a vorbi.

Citeşte şi: Iohannis a semnat învestitura noului Guvern: „Sunt multe probleme de rezolvat, urmează un an super-electoral”. Guvernul Ciolacu a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Gest neaşteptat făcut de liderul PSD la prima şedinţă de Guvern

”Începe să-mi placă de dumneavoastră, domnule Ciucă! Mi-am extins VPN-ul la India, Brazilia și în curând vom intra în BRIC. Nu este vorba nici de Moscova, nici de nimic, dar mi se pare corect să mi se acorde mie două minute pentru că sunt singura opoziție din Parlamentul României”, a spus Diana Șoșoacă.

La scurt timp după ce Nicolae Ciucă și-a dat seama că a făcut o gafă nu este regulamentar să îi acorde special minute senatoarei și-a recunoscut greșeala.

”Este important să recunoști când greșești și să încerci să îndrepți lucrurile. Resupun la vot propunerea privind timpul alocat, iar pentru parlamentarii neafiliați vom aloca 5 minute”, a spus Nicolae Ciucă.

Imediat, Diana Șoșoacă a revenit la microfon și a lansat un atac dur la adresa USR, pentru că aceștia au acuzat-o că nu are rușine deloc.

”Este rușinos ca USR-ul, LGBTQ, în fața fețelor bisericești, să veniți și să vorbiți despre rușine. Rușine vouă LGBTQ-iștilor.”, a spus Șoșoacă.

La rândul său, liderul AUR, George Simion, nu a rata ocazia de a face un nou spectacol și a lansat un atac la adresa lui Nicolae Ciucă.

„În teorie sunteți buni, practica vă cam omoară. Sper să nu se desfășoare și anul ăsta jumătate cum s-a desfășurat în ultimul an și jumătate. Dle Ciucă, nu prea aveți experiență, lăsați pe altcineva să prezideze! Dați-mi și mie două minute, domnule Ciucă, două minute”, a spus Simion.

Citeşte şi: 290 de voturi pentru învestirea Guvernului Marcel Ciolacu / Executivul PSD+PNL va depune jurământul în această seară, la Palatul Cotroceni (VIDEO)


Calendar 2024
Calendar 2024