Marcel Ciolacu: „Sistemul medical e în pragul colapsului din cauza eşecului actualei puteri în lupta cu pandemia

Marcel Ciolacu, afirmă că spitalele "se prăbuşesc" sub presiunea "valului uriaş de internări", iar instalaţiile electrice cedează din cauza suprasolicitării, făcând referire la incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ şi la cel de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca.

22 nov. 2020, 17:23
Marcel Ciolacu: „Sistemul medical e în pragul colapsului din cauza eşecului actualei puteri în lupta cu pandemia

„Sistemul medical românesc este adus în pragul colapsului din cauza eşecului actualei puteri în lupta cu pandemia”, spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

#10000 de morţi din cauza infectării, acesta este bilanţul îngrozitor al guvernării Iohannis-Orban! Iar situaţia devine tot mai disperată! Sistemul medical românesc este adus în pragul colapsului din cauza eşecului actualei puteri în lupta cu pandemia„, a scris Marcel Ciolacu, duminică, într-o postare pe Facebook.

El afirmă că spitalele „se prăbuşesc pur şi simplu sub presiunea valului uriaş de internări, instalaţiile electrice cedează din cauza suprasolicitării”.

Sâmbăta trecută la Neamţ. Astăzi la Cluj, într-un spital vechi, administrat de Ministerul Sănătăţii, doar Dumnezeu a făcut să nu se întâmple o nouă tragedie! Dar nici Tătaru, nici Orban nu îşi asumă vreo răspundere, deşi i-am atenţionat că asemenea drame pot apărea zilnic, în orice spital al ţării. Nu le pasă! Cred că dacă dau amenzi şi pasează responsabilitatea pe umerii medicilor şi ai autorităţilor locale, îşi păstrează imaginea imaculată! Din cauza alegerilor, nu mai au nici suflet, nici raţiune!„, consideră Marcel Ciolacu.

Citeşte şi Cătălin Denciu, medicul-erou, ar putea fi detubat

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţă, la una dintre băile Spitalului CFR, în Secţia Interne. Trei pacienţi dintr-un salon alăturat au fost evacuaţi, fără a se înregistra victime.

ISU Cluj a transmis că Spitalul CFR nu are autorizaţie de securitate la incendiu, ultimul control având loc în anul 2019. Atunci, unitatea a fost amendată cu 50.000 de lei.

”În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 – Aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi Oftalmologie, şi în 2015 Aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancţiunea contravenţională de 50.000 lei”, a transmis, duminică, ISU Cluj, printr-un comunicat de presă.

La finalul săptămânii trecute, un incendiu a cuprinse secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ.