Marcel Ciolacu spune că s-ar simți mândru dacă Iohannis ar ajunge să ocupe o funcție de conducere în NATO

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, miercuri, că e mândru când vede români care ajung în funcții înalte în structuri europene și euroatlantice.

28 iul. 2022, 08:11
Marcel Ciolacu spune că s-ar simți mândru dacă Iohannis ar ajunge să ocupe o funcție de conducere în NATO

Întrebat ce informaţii are despre o eventuală plecare a preşedintelui Iohannis la NATO şi declanşarea alegerilor anticipate anul viitor, Marcel Ciolacu a răspuns:

”Mă depăşeşte. Ce vă pot spune cu exactitate, aş fi mândru, indiferent de ce nume poartă vreun om politic, ca România să poată fi reprezentată la nivel de secretar general NATO, cum sunt mândru şi de domnul Mircea Geoană, ca secretar general adjunct. Cum sunt mândru de orice român, indiferent de culoarea politică (…), să ajungă într-un post important în structurile europene, euroatlantice”, a afirmat Ciolacu într-o conferinţă de presă, la Târgovişte.

În ceea ce privește organizarea unor alegeri anticipate anul viitor, liderul social-democrat a spus că ar fi posibile doar dacă nu va funcţiona coaliţia, ceea ce el nu crede.

”Dacă această coaliţie nu funcţionează, ceea ce eu nu cred, părerea mea e că nu există altă soluţie decât anticipatele”, mai a precizat Marcel Ciolacu.

Ce şanse are Klaus Iohannis să ocupe o funcție de conducere în NATO

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a explicat ce șanse are preşedintele Klaus Iohannis să ocupe o funcţie de conducere în NATO. Secretarul General Adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord a declarat că toate deciziile sunt luate de către statele aliate.

„Secretarul General Stoltenberg a fost și este un secretar general de mare succes. Liderii Alianței, la summitul NATO din martie, i-au solicitat să mai stea la conducerea în NATO cel puțin încă un an. În acest moment, domnia sa se bucură de un respect, de o notorietate, de o experiență la vârf în NATO care sunt absolut excepționale.

Din câte știu eu discuții cu privire la succesiunea la conducerea NATO încă nu au început. Dar încă o dată, deciziile cu privire la NATO sunt luate de către statele aliate și, în momentul potrivit, aliații vor lua o decizie cu privire la viitorul secretar general când acest post va deveni liber și acest moment îl vom vedea în perioada următoare.

Nu pot să fac comentarii cu privire la situația legate de acest subiect pentru că subiectul este în exclusivitate în mâinile aliaților și nu ne alegem noi succesori, ci aliații decid liderii pe care îi doresc să îi aibă ca reprezentanți”, a declarat Geoană, potrivit Antena 3.