Mircea Geoană a dezvăluit ce şanse are Klaus Iohannis să ocupe o funcție de conducere în NATO

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit despre şansele pe care le are preşedintele Klaus Iohannis să ocupe o funcţie de conducere în NATO.

26 iul. 2022, 23:07
Mircea Geoană a dezvăluit ce şanse are Klaus Iohannis să ocupe o funcție de conducere în NATO
Mircea Geoană a dezvăluit ce şanse are Klaus Iohannis să ocupe o funcție de conducere în NATO

Mircea Geoană a dezvăluit ce şanse are Klaus Iohannis să ocupe o funcție de conducere în NATO. Secretarul General Adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord a declarat că toate deciziile sunt luate de către statele aliate.

Mircea Geoană: Deciziile cu privire la NATO sunt luate de către statele aliate

Citeşte şi Mircea Geoană: Se vor lua decizii istorice, niciun centimetru al alianţei nu va fi lăsat neapărat de NATO

Secretarul General Adjunct al NATO a dezvăluit că până acum nu au fost discuţii referitoare la succesiunea la conducerea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

„Secretarul General Stoltenberg a fost și este un secretar general de mare succes. Liderii Alianței, la summitul NATO din martie, i-au solicitat să mai stea la conducerea în NATO cel puțin încă un an. În acest moment, domnia sa se bucură de un respect, de o notorietate, de o experiență la vârf în NATO care sunt absolut excepționale.

Din câte știu eu discuții cu privire la succesiunea la conducerea NATO încă nu au început. Dar încă o dată, deciziile cu privire la NATO sunt luate de către statele aliate și, în momentul potrivit, aliații vor lua o decizie cu privire la viitorul secretar general când acest post va deveni liber și acest moment îl vom vedea în perioada următoare.

Nu pot să fac comentarii cu privire la situația legate de acest subiect pentru că subiectul este în exclusivitate în mâinile aliaților și nu ne alegem noi succesori, ci aliații decid liderii pe care îi doresc să îi aibă ca reprezentanți”, a declarat Geoană, potrivit Antena 3.

Citeşte şi Mircea Geoană, despre o eventuală candidatură la prezidenţiale: Nu aşteptaţi de la mine nicio decizie, niciun anunţ, până când voi fi eliberat din această funcţie

Referitor la momentul când își va anunța candidatura la președinția României, acesta a declarat că în prezent se concetrează pe jobul de secretar general adjunct al NATO.

„Sunt lucruri mult mai importante și mai serioase în acest moment. Mă concentrez pe jobul de aici și viitorul ne poate rezerva foarte multe lucruri. În continuare sunt foarte atras de lumea academică și profesională”, a precizat Geoană.