Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că Iohannis a plătit şi va plăti factura politică pentru ”Jó napot kívánok, PSD!”

Liderul social-democrat este de părere că preşedintele Klaus Iohannis a plătit şi va plăti factura politică pentru declaraţia ”Jó napot kívánok, PSD!”.

04 mart. 2024, 21:51
Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că Iohannis a plătit şi va plăti factura politică pentru ”Jó napot kívánok, PSD!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seară, că îşi doreşte ca preşedintele României să fie preşedintele tuturor românilor şi, referindu-se la declaraţia şefului statului care transmitea în 2020 Partidului Social Democrat, ”Jó napot kívánok, PSD!”, că acesta a plătit şi va plăti factura politică.

”Pentru toate acele declaraţii (şeful statului s-a adresat PSD cu ”Jó napot kívánok, PSD!”, în 2020 – n.r.) şi ştiţi foarte bine că am ieşit de zeci de ori şi i-am transmis preşedintelul României că eu îmi doresc un preşedinte şi al meu, cu toate că nu l-am votat. Aşa e corect. Asta înseamnă o Românie normală”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu a vorbit şi la Romania Tv despre acest subiect:

Marcel Ciolacu, atacuri în serie la adresa lui Iohannis: „Nu pot să uit că m-a acuzat în pandemie că vreau să fur Ardealul cu ungurii. Nu l-am votat niciodată, nu am nicio înţelegere cu un preşedinte care pleacă”

Liderul social-democrat este de părere că preşedintele Klaus Iohannis a plătit şi va plăti factura politică pentru aceste declaraţii.

”Pentru toate aceste  lucruri au existat factori… şi fiecare dintre noi plătim factura politică. Sunt ferm convins că şi preşedintele Klaus Iohannis a plătit şi va plăti această factură politică pentru ieşirile din acel moment

Cel mai important este direcţia în care se va îndrepta România. Acestea sunt majorităţile politice pe care le putem creiona în acest moment”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu pune punct scandalului: Nu am văzut nici un document clasificat sau nu că vila urma să fie pentru Klaus Iohannis

Premierul și președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit, luni seara, despre vila din Aviatorilor, renovată cu 7 milioane de euro, despre care s-a vehiculat în spațiul public că este pregătită pentru Klaus Iohannis după terminarea mandatului.

„N am avut nici o discuție cu președintele. Renovarea se face din veniturile proprii ale RA-APPS. Nu am văzut documentul clasificat. Nu există nici o informație că ar fi pentru președintele  Klaus Iohannis. Decizia este de renovare. Nu am văzut nici un document că vila urma să fie pentru Klaus Iohannis”, a spus Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă, despre candidatul comun PSD-PNL la prezidenţiale: Să vedem care sunt rezultatele alegerilor locale şi europarlamentare

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre candidatul comun PSD-PNL la prezidenţiale că mai întâi trebuie să vedem care sunt rezultatele alegerilor locale şi europarlamentare. PNL nu poate să se dea deoparte, cine ştie ce ar putea să apară care să schimbe fundamental această opţiune, a mai arătat Ciucă.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat luni, la Digi24, despre candidatul comun PSD-PNL la alegerile prezidenţiale, că este o întrebare la care a răspuns.

”Să vedem care sunt rezultatele alegerilor locale şi europarlamentare, care este profilarea din perspectiva percepţiei. Funcţia de preşedinte nu se negociază între două partide, este cea mai importantă funcţie, cetăţenii trebuie să aleagă persoana”, a spus Ciucă.

Marcel Ciolacu dezaprobă cu fermitate politica pe care o promovează Șoșoacă și Simion: „Politica nu se face pe Facebook, transmițând live din Parlament! Nu poți să faci ca maimuța!”
El a menţionat că PNL nu poate să se dea deoparte şi să nu aibă candidat la preşedinţia României. ”Este o chestiune pe care am clarificat-o spunând că PNL a avut de-a lungul istoriei curajul să-şi asume toate aceste momente importante (..) cine ştie ce ar putea să apară care să schimbe fundamental această opţiune şi atitudine a noastră? Este o perspectivă care să ţină cont de o schimbare fundamentală prin care PNL să fie determinat să nu aibă candidat la preşedinţie”, a mai arătat preşedintele PNL.

Întrebat dacă liderul PSD Marcel Ciolacu face presiuni pentru a fi candidatul coaliţiei, Nicolae Ciucă a spus: În interiorul unei coaliţii există discuţii, presiunile se rezolvă şi se scad pe timpul negocierilor, fiecare ne dorim ca în această coaliţie să avem propria identitate doctrinară şi ideologică