Marcel Ciolacu îl amenință pe Iohannis cu suspendarea: „Nu exclud această variantă”

Marcel Ciolacu a dezvăluit că nu exclude varianta suspendării președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care PSD nu va ajunge la guvernare.

08 dec. 2020, 22:19
Marcel Ciolacu îl amenință pe Iohannis cu suspendarea: „Nu exclud această variantă”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul său va lupta cu toate armele pentru a face dreptate românilor după votul exprimat pe 6 decembrie.

„Eu vă spun că vom lupta cu toate armele constituționale dacă se continuă cu această bătaie de joc la adresa românilor. Nu exclud varianta suspendării președintelui, având în vedere situația actuală. Suntem într-o criză sanitară. Astăzi am avut un nou record la decese. S-a strâns această gașcă de perdanți. Nu e momentul unei suspendări în momentul de față. Suspendarea președintelui e o măsură extremă, e ultima măsură care se va întâmpla. Va fi o explozie de infectări. Sper să testeze masiv populația. Dacă nu ar fi fost pandemia, probabil că am fi luat mai repede în calcul suspendarea.”, a declarat Ciolacu la TVR1.

Marcel Ciolacu: PSD trebuie să fie primul chemat la consultări

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că se așteaptă ca președintele Iohannis să cheme PSD primul la consultările de la Cotroceni în vederea formării unui nou guvern. În caz contrar, social-democrații se gândesc să nu se prezinte deloc la consultări.

„Primul partid care trebuie invitat la Cotroceni trebuie să fie PSD. Sper că președintele Iohannis nu va chema PNL înaintea PSD. Sper să nu jignească câștigătorii acestor alegeri. Dacă nu vom fi chemați primii, e posibil să nu mergem la consultări. Perioada campaniei și a jignirilor eu cred că a apus. Președintele ar trebui să aibă respect față de toată clasa politică”, a mai spus liderul social-democrat.

Președintele PSD a mai spus, legat de demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier al României, că acesta ar fi trebuit să renunțe la funcția de președinte al PNL, nu la cea de premier, având în vedere criza sanitară în care ne aflăm.

„Tu, președinte al României, ai împărțit țara în două: buni și răi. PSD a câștigat și alegerile locale. Tu ai ieșit și ai spus că le-am pierdut. Cât vrei să continui așa? A apărut Orban, a spus că își dă demisia că a pierdut alegerile. Domne, tu îți dai demisia din funcția politică. Cea de prim-ministru, o funcție importantă în statul român.. cântărești, nu îți iei jucăriile și pleci. Eu am cerut să plece, el trebuia să plece de multă vreme. Când nu a închis școlile la timp. Acum stai și termini mandatul”.