Marcel Ciolacu susţine adoptarea legii în Parlament: Certificatul verde este o prioritate şi pentru români!

Certificatul verde, în contextul european, este o prioritate pentru români, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD, sâmbătă după-amiază.

06 nov. 2021, 16:04
Marcel Ciolacu susţine adoptarea legii în Parlament: Certificatul verde este o prioritate şi pentru români!

Certificatul verde, în contextul european, este o prioritate pentru români, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD, sâmbătă după-amiază.

„Cred că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români. L-am urmărit şi eu ieri pe domnul Rafila şi la televizor, am vorbit cu dânsul la telefon, am vorbit şi cu liderul de grup, cu domnul Simonis şi am văzut amendamentele pe care le propune şi domnul Cercel pentru acest certificat verde şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români”, a spus Marcel Ciolacu la sediul central al PSD.

Marcel Ciolacu şi mai mulţi lideri PSD s-au întâlnit sâmbătă la sediul partidului pentru a discuta cu privire la viitorul program de guvernare pe care îl pregătesc.

La rândul său, Florin Cîţu a spus, referitor la obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, că această lege ar trebui să treacă.

”Certificatul verde este foarte important să treacă. Am încercat să aduc măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa, în contextul acestui val patru.

O creștere a ratei de vaccinare va readuce fluxul în aceste companii, flux de clienți și vom putea trece peste această perioadă. Altfel, va fi complicat!”, a declarat Florin Cîțu.

Certificatul verde intră la vot săptămâna viitoare. Care sunt amendamentele aduse de PSD

Proiectul de lege privind aplicabilitatea certificatului verde va intra la vot în Camera Deputaților săptămâna viitoare, iar PSD susţine mai multe amendamente.

PSD vrea să introducă o testare PCR o dată pe lună pentru cei care nu se pot vaccina. În cazul cadrelor medicale, PSD ar vrea ca acestea să fie testate, dar costurile să fie suportate de stat. Măsura ar putea fi introdusă și pentru profesori.

Ei au mai discutat ca în cazul tuturor firmelor să fie obligatoriu certificatul, nu precum în prezent, doar pentru societățile cu peste 50 de angajați.

Senatorii au dezbătut pe 27 octombrie proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, însă acesta a fost respins, mai mulți parlamentari lipsind de la vot. Proiectul merge la Camera Deputaților, care e cameră decizională.

Proiectul prevede ca certificatul COVID să fie cerut pentru angajații de la stat și privat. Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, mai precizează proiectul. După 30 de zile contractul de muncă poate fi desfăcut.

Florin Cîţu vrea certificatul verde să fie obligatoriu în România. „E foarte important să treacă în Parlament. Această măsură este cea mai non-invazivă”


loading...
Partenerii noștri