Marcel Ciolacu taie în carne vie după explozia de la Crevedia: Toți acești așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro provocând tragedii de proporții nu mai au ce căuta în mediul de afaceri din România!”

Premierul anunţă că trebuie să fie schimbată și legislația astfel încât cine nu are autorizație sau orice aviz de funcționare să răspundă și penal!

31 aug. 2023, 11:22
Marcel Ciolacu taie în carne vie după explozia de la Crevedia: Toți acești așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro provocând tragedii de proporții nu mai au ce căuta în mediul de afaceri din România!”
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre victimele tragediei din Crevedia.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi oferite ajutoare financiare către familiile celor care au decedat în urma exploziei de la Crevedia. Totodată, premierul a cerut instituțiilor abilitate să facă controale extrem de exigente la toate stațiile de GPL din țară și să aplice sancțiuni drastice, acolo unde este cazul.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, că un însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate va primi 2.000 de euro, iar un însoţitor al victimelor tratate în ţară – 2.000 de lei.

”Așa cum am promis, alocăm azi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia și pentru toți cei cu gospodării afectate de incendiu. Acordăm 2000 de euro pe lună câte unui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2000 de lei pe lună pentru un însoțitor al victimelor internate în țară. Ajutăm și persoanele singure și familiile care au casele lovite de incendiu: vorbim de sume ce pornesc de la 2500 lei și ajung la 10.000 de lei de familie, în funcție de cât de afectată este locuința.

Marcel Ciolacu: „Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Naţional”

Din păcate, azi s-a confirmat al treilea deces al unei victime de la Crevedia. Aș dori să transmit condoleanțe familiilor în numele meu și al Guvernului României. Cel mai important este acum ca toți ceilalți pacienți aflați în stare gravă să fie salvați, iar restul răniților să se întoarcă cu bine la familiile lor. Suntem permanent în legătură cu toate spitalele din Europa unde au fost transferați cei cu arsuri mari și ne bucurăm la fiecare veste bună pe care o primim și o transmitem familiilor. De altfel, Guvernul a decis să plătească bilete de avion și cheltuieli forfetare pentru însoțitorii tuturor acestor pacienți români, consider că este gestul absolut firesc într-o asemenea situație!

„Bugetul a trebuit reorganizat pentru a ajuta Ucraina”, explică Marcel Ciolacu înaintea negocierii deficitului cu Comisia Europeană

Văd că a pornit în forță și controlul național la benzinării, depozite, cisterne de carburant, cu accent special pe cele peste 1300 de puncte de alimentare cu GPL. Cer tuturor instituțiilor implicate să aplice legea cu strictețe și, oriunde găsesc nereguli, să ia măsuri ferme! Toți acești așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro provocând tragedii de proporții nu mai au ce căuta în mediul de afaceri din România! Trebuie să schimbăm și legislația astfel încât cine nu are autorizație sau orice aviz de funcționare să răspundă și penal! Nu ca acum, doar să plătească o amendă și să-și vadă liniștit de treabă, adică să producă alte drame!”, a spus Marcel Ciolacu.