Marcel Ciolacu: „Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Naţional”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că va propune excluderea din partid a primarului din Crevedia, Petre Florin, din cauza declaraţiilor acestuia după exploziile din comuna pe care o administrează.

30 aug. 2023, 11:48
Marcel Ciolacu: „Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Naţional”

”Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Naţional, de la sfârşitul săptămânii”, a anunţat Ciolacu, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat: ”Un primar care «n-a ştiut» şi căruia nu-i pasă de tragedia prin care trece comunitatea care l-a ales nu are ce căuta în PSD!”.

Premierul României Marcel Ciolacu a dispus luni începerea unui control la nivel naţional cu privire la îndeplinirea condiţiilor de autorizare, funcţionare şi exploatare a tuturor instalaţiilor de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL, anunţă Executivul.

Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecţii din fiecare judeţ al ţării să constituie şi să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanţii instituţiilor de control.

Potrivit Guvernului, ”decizia vine ca urmare a tragediei petrecute acum două zile la Crevedia şi are ca scop identificarea urgentă a potenţialelor situaţii care ar putea fi produse şi implică riscuri legate de siguranţa publică”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis își pune cenușă-n cap în problema centrelor pentru mari arși: „Poate promisiunile au fost prea mari”

Executivul menţionează că la această acţiune de control vor participa reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice care au atribuţii legale în această privinţă: ISCIR şi CNCIR pentru autorizarea şi controlul instalaţiilor sub presiune; ISU pentru siguranţa în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operaţiuni cu carburanţi; ITM pentru respectarea obligaţiilor privind contractele de muncă; Agenţia Naţională de Mediu pentru respectarea obligaţiilor de mediu; Poliţia pentru respectarea legislaţiei privind ordinea şi siguranţa publică; ARR şi ISCTR pentru autorizarea şi controlul cisternelor de transport; ANAF şi Vamă pentru respectarea obligaţiilor de natură fiscală.

”Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecţii din fiecare judeţ al ţării să constituie şi să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanţii instituţiilor menţionate mai sus”, spune Guvernul.

Ministerul Afacerilor Interne va comunica periodic rezultatele acestui control şi va pune la dispoziţia organelor de cercetare penală orice dovezi legate de posibile ilegalităţi, mai anunţă comunicatul.

Citeşte şi: Ministrul de Interne cere dreptate și corectitudine în urma tragediei din 2 Mai. ”Şoferul care a provocat accidentul a fost oprit de șeful Poliției Rutiere Constanța. Trebuia să îi rețină plăcuțele”