Marcel Ciolacu, toleranță zero față de corupție. Avertismentul premierului pentru primari și colegii de partid: „Puneţi poza familiei pe birou, înainte să semnați”

Marcel Ciolacu face apel la primarii și la colegii săi de partid privind corupția. Premierul României susține că are toleranță zero față de cei care aleg să încalce legea, în loc să o aplice și să o respecte, astfel că va da drumul reformelor.

07 oct. 2023, 10:11
Marcel Ciolacu, toleranță zero față de corupție. Avertismentul premierului pentru primari și colegii de partid: „Puneţi poza familiei pe birou, înainte să semnați”
sursa Inquam

Premierul Marcel Ciolacu susține că România are nevoie de reforme drastice care să ajute la combaterea corupției în rândul celor aflați în fruntea insituțiilor statului. El a vorbit despre limitarea perioadei în care primarii pot rămâne în funcție, dar și despre apartentența unor colegi de partid spre a face ilegalități.

Citește și: Marcel Ciolacu ia snack-uri tradiţionale: „Am oprit la un magazin local să îmi iau pufuleţi. Mi-a fost poftă”

Marcel Ciolacu vrea ordine și disciplină în primării, dar și în Guvern

România are nevoie de reforme administrative, a declarat vineri seara, la Râmnicu Vâlcea, premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD. Liderul PSD a subliniat importanţa discutării reformei administrative în spaţiul public, pentru ca populația să știe mereu intențiile statului și ce îi așteaptă în viitor din partea celor care ne conduc.

„Nu vă fie frică de reforme, nu veţi pierde alegerile dacă veţi explica oamenilor de ce este nevoie de aceste reforme, atât la nivelul administraţiei locale, cât şi la nivelul administraţiei centrale. Este nevoie nu să dăm oameni afară, este nevoie de o reorganizare, este nevoie de o implicare mai mare a celor care în acest moment lucrează în administraţia locală şi centrală. Este nevoie de un echilibru între veniturile din zona privată şi veniturile din zona publică. Am văzut de fiecare dată când ies şi anunţ ‘Breaking news: Ciolacu opreşte primarii, nu mai au voie peste două mandate’. Nu. Este nevoie să facem o reformă administrativă a României, iar acest lucru trebuie să discutăm în spaţiu public. Acest lucru nu trebuie discutat în birourile nici guvernamentale, nici de partid. Acest lucru trebuie discutat în spaţiul public, ca oamenii să înţeleagă direcţia pe care noi vrem să o dăm României”, a afirmat preşedintele PSDâ, potrivit Agerpres.

Premierul a susţinut că nu i s-a spus să „taie mandatele” şi că România are nevoie de un moment „T zero”.

„Nicio lege niciodată nu se aplică retroactiv, toate legile se aplică din momentul în care ea este promulgată. Dar cred că este nevoie în România de un T zero, pentru că adevărul nu-l avem noi, oamenii politici sau persoanele publice, adevărul este la români. Votul este la români. Noi trebuie să comunicăm cu românii (…), trebuie să spunem de ce luăm aceste decizii, trebuie să ne asumăm aceste decizii, să nu ne ascundem, trebuie să ne vorbim curajos. Dacă românii doresc ca după 2024 cei din administraţia locală şi centrală să aibă maximum două mandate, atunci aşa vom face. Nu mi-a zis nimeni că acum vom veni şi vom tăia mandatele. (…) Fiecare dintre noi, pe funcţiile publice, suntem trecători. Mândria rămâne ce ai construit, ce lăsăm mai departe”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD le-a transmis și colegilor de partid un mesaj tranșant. Ciolacu le-a spus social-democraților că există toleranță zero în ceea ce privește corupția și le-a cerut tuturor membrilor de partid să se gândească la familii înainte de a semna ceva. Toate aceste declarații au fost făcute în urma ultimelor cazuri de primari prinși când luat mită, toți membri ai Partidului Social Democrat.

„Puneţi poza familiei pe birou, pune-ţi poza cu familia ta, cu copiii tăi, cu nepoţii. Puneţi-vă pozele cu familiile pe birou şi înainte să semnaţi, uitaţi-vă la poza familiei dumneavoastră. E normal să fie aşa. Dacă vine un şef să vă ceară ceva, să semnaţi anumite documente. Uitaţi-vă la familie, la poza cu familia dumneavoastră şi nu semnaţi. Suntem în anul 2023. Trebuie o transparenţă mai mare în administraţia publică centrală şi locală”, a spus șeful social-democraților.

Citește și: Marcel Ciolacu, apariție de senzație la ziua lui Codin Maticiuc! Premierul a atras atenția cu vestimentația cool pe care a ales-o. Uluitor ce scria pe tricoul lui