Marcel Ciolacu tună şi fulgeră pentru găurile de la buget: „Cum să cumperi vaccinuri pe care nu le-am fi folosit niciodată?”

Întrebat cum face să acopere miliarde de euro, Ciolacu a precizat că are o suspiciune privind achiziţia de vaccinuri, iar la despăgubirile pentru Roşia Montană a avansat scenriul politic pentru a creşte un partid politic.

04 mart. 2024, 22:11
Marcel Ciolacu tună şi fulgeră pentru găurile de la buget: „Cum să cumperi vaccinuri pe care nu le-am fi folosit niciodată?”
Marcel Ciolacu susţine că scandalul vaccinurilor de un miliard de euro este doar începutul. "E una dintre afacerile mari, mai sunt şi altele"

Premierul Marcel Ciolacu a criticat guvernarea din care a făcut parte USR şi a spus că atunci au ars spitalele şi s-a făcut o achiziţie uriaşă de vaccinuri ”pe care nu le-am fi folosit niciodată”. Ciolacu mai afirmă că manifestarea Uniţi Salvăm Roşia Montană s-a transformat în Uniţi Salvăm România (USR).

Marcel Ciolacu anunţă restructurări masive în sectorul bugetar: „Am început cu ministerele, urmează fiecare agenţie şi companie de stat”

”Când a fost USR la putere, au mers cu ranga şi au făcut zero kilometri, nu-s eu de vină că nu au semnat un spital, luau foc spitalele pe timpul lor, nu sunt eu de vină că s-a furat în pandemie, când noi toţi stăteam în casă, nu sunt eu de vină că domul Cîţu a făcut împrumuturi, nu sunt eu de vină că domnul Orban nu ştiu ce ajutoare dădea la companii private şi s-au pierdut bani”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Întrebat cum face să acopere miliarde de euro, Ciolacu a precizat că are o suspiciune privind achiziţia de vaccinuri.

”Miliardul cu vaccinuri am discutat şi în coaliţie, am discutat şi cu ministrul de Finanţe. Mă întorc, asta au făcut când au fost. Oamenii sunt nişte amatori. Cum să cumperi vaccinuri pe care nu le-am fi folosit niciodată, decât dacă ne vaccinam fiecare de 10 ori. E ceva ilogic. Undeva e o suspiciune”, a subliniat premierul.

Marcel Ciolacu: ”Vreţi să ştim Roşia Montană? Haideţi să spunem adevărul, de ce a apărut Roşia Montană, ca să apară un partid politic. Uniţi Salvăm Roşia Montană

Marcel Ciolacu s-a referit şi la Roşia Montană. ”Vreţi să ştim Roşia Montană? Haideţi să spunem adevărul, de ce a apărut Roşia Montană, ca să apară un partid politic. Uniţi Salvăm Roşia Montană. Acea manifestare, într-o lună de zile s-a  transformat în Piaţa Victoriei unde Uniţi Salvăm România, în USR, unde lider era domnul Cioloş. Domnul Cioloş, când Sorin Grindeanu depunea jurământul la Cotroceni, de prim-ministru, toată lumea aştepta  ca domnul Cioloş să îşi ia ficusul să plece acastă. Nu, domnul Cioloş făcea şedinţă cu ministrul Culturii şi trimitea Roşia Montană să intre în UNESCO. Este clar că e ceva la mijloc, să vină să dea explicaţii. Aşteptăm întâi decizia şi vom vedea. Am promis că după decizie pun la dispoziţie toate documentele din Guvernul României”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi

Marcel Ciolacu dezaprobă cu fermitate politica pe care o promovează Șoșoacă și Simion: „Politica nu se face pe Facebook, transmițând live din Parlament! Nu poți să faci ca maimuța!”