Marcel Ciolacu vede luminița de la capătul crizei politice: „Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate”

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a declarat că desemnarea lui Cioloș în funcția de premier al României tatonează terenul pentru anticipate.

11 oct. 2021, 19:59
Marcel Ciolacu vede luminița de la capătul crizei politice: „Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate”

Marcel Ciolacu

, liderul social-democraților, a declarat că desemnarea lui Dacian Cioloș în fruntea guvernului, este o primă inițiativă către anticipate.

„Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate!
PSD NU va vota niciodată un nou Guvern ZERO!
Am dat jos Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură în care am criticat și prestația miniștrilor USR. PNL și USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România știe acest lucru!
Să se voteze partenerii alianței pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România.”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu îl avertizează pe Cîţu după alocările din fondul de rezervă al Guvernului: „Îl anunţ că am depus plângere penală”

Liderul PSD Marcel Ciolacu

, dar şi majoritatea primarilor social-democraţi, au reclamat faptul că premierul demis a alocat fonduri mult mai mari primăriilor conduse de PNL, iar unele localităţi administrate de PSD nu au primit nici un leu.

„Rectificarea bugetară s-a făcut după numărul de locuitori. E o lege, e o schemă de calcul. Banii îi primești în funcție de parametri. Îl anunț pe domnul Cîțu că am depus plângerea penală. Municipiul Motru a primit 0 lei. Cred că procurorii vor înțelege mai multe”, a spus Marcel Ciolacu.

Corina Ene, primarul comunei Căbești, jud. Bihor, a participat astăzi la consultările de la Cotroceni, alături de Marcel Ciolacu. Ea a răspuns acuzațiilor premierului Florin Cîțu și a spus că primăria sa a primit zero lei, în comparație cu alte primării conduse conduse de liberali.

„Sunt primar la primul mandat. Sunt primar în comuna mea în care m-am născut și decizia am luat-o pentru că acolo a fost un primar PNL, care nu a făcut nimic pentru comună. Eu sunt în imposibilitatea de a depune unele proiecte, pentru că nu am bani de cadastru, ca să-mi atest proprietatea pentru acele imobile.

Această împărțire nu este una echitabilă și corectă, iar să susții că primarii PSD nu sunt competenți sau nu au rezultate, asemenea susțineri nu își au rostul și aici a fost și greșeala acestui guvern. A făcut totul politic, inclusiv împărțirea banilor a fost politică”, a spus Corina Ene.