Marcel Ciolacu, veste bună pentru transportatori: „Compensăm creşterea accizei la motorină”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut mai multe anunțuri, la începutul ședinței de guvern de astăzi, vizând și situația transportatorilor.

22 feb. 2024, 17:46
Marcel Ciolacu, veste bună pentru transportatori: „Compensăm creşterea accizei la motorină”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier, licenţiaţi în România, jumătate din creşterea accizei la motorină. În total, sunt peste 4.000 de transportatori care vor beneficia de acest sprijin până la sfârşitul anului.

„În ședința de astăzi vom lua măsuri care vizează domenii prioritare, cum ar fi sănătatea, agricultura, transporturile sau economia. În primul rând, continuăm să venim cu soluții pentru a reduce deficitul de personal medical din spitalele din subordinea autorităților locale.
În urma discuțiilor avute atât cu Ministerul Sănătății, cât și cu sindicatele, am decis să deblocăm peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și asistență socială. Astfel, după decizia pe care am luat-o în luna ianuarie, când am deblocat 7.600 de posturi, putem spune că pentru anul acesta ne propunem să atragem aproape 10.000 de noi medici, asistente, infirmiere și personal sanitar în spitalele publice și asistență socială. Cu siguranță, acest lucru va însemna servicii mai bune pentru pacienți, dar și o presiune mai mică pentru personalul medical actual din spitale”, a anunţat Marcel Ciolacu înainte de şedinţa de Guvern.

Marcel Ciolacu anunţă „hectare de bani” pentru agricultori şi laudă demiterea şefului de la APIA

„În al doilea rând, mă bucur că ministrul Agriculturii a venit și în ședința de astăzi cu noi măsuri pentru sprijinirea fermierilor români. În total, alocăm aproape 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi și usturoi românesc, dar și pentru crescătorii de animale.
Trebuie să creștem producția românească și îl încurajez pe domnul ministru Barbu să continue să vină cu astfel de soluții, ca românii să aibă acces la hrană românească de calitate.
De asemenea, continuăm să ne respectăm toate angajamentele față de transportatori. După ce am reușit să reducem prețurile polițelor RCA, astăzi vom decide să compensăm și creșterea accizei la motorină. Concret, Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier, licențiați în România, jumătate din creșterea accizei la motorină. În total, peste 4.000 de transportatori vor beneficia de acest sprijin până la sfârșitul anului.

Milioane de euro pentru cultivatorii de usturoi şi tomate. Detalii despre Programul Tomata 2024

Vreau să continuăm să dăm un semnal puternic de sprijin și către mediul de afaceri, în special pentru susținerea capitalului românesc. De aceea vom aproba astăzi un ajutor de peste 86 de milioane de lei pentru IMM-uri. Acești bani vor ajuta aproape 9.200 de firme românești să-și dezvolte afacerile și să-și mențină locurile de muncă”, a mai spus Marcel Ciolacu.