Marcel Ciolacu vrea ca PSD să dea primul premier. „Florin Cîţu nu poate să vină prim-ministru după ce a fost demis. Sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională”

Preşedintele PSD a anunţat miercuri că vrea ca social-democraţii să deţină primii postul de premier, după ce liberalii au convenit că va exista o rotaţie la conducerea viitoarei coaliţii.

17 nov. 2021, 10:32
Marcel Ciolacu vrea ca PSD să dea primul premier. „Florin Cîţu nu poate să vină prim-ministru după ce a fost demis. Sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională”

Marcel Ciolacu a cerut încheierea negocierilor pentru formarea coaliţiei, ” ţinând cont că va veni iarna şi trebuie să ne pregătim pentru valul cinci”.

„Deja ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuţii în ceea ce priveşte prim-ministrul. Mi-aş dori un program de guvernare clar cu priorităţile şi urgenţele românilor din acest moment, ţinând cont că va veni iarna şi trebuie să ne pregătim pentru valul cinci. Pe urmă, un program de guvernare pe termen mediu până în 2024.

Astăzi, mai mult ca sigur că se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele – şi social şi justiţie. Mai mult ca sigur că astăzi PSD va face un Consiliu Politic Naţional unde va decide prim-ministrul desemnat, aşa cum am şi spus că o să o facem”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după ultima rundă de negocieri cu PSD: „Primul premier, de la PNL. NU renunţăm la cota unică. Ministerele avizatoare vor fi împărţite”

Marcel Ciolacu: „Trebuie să ţinem cont de voinţa românilor. PSD a câştigat alegerile generale”

„Cel mai important e să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie să ţinem cont de voinţa românilor. Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale.

Dacă vom construi ceva normal şi vom ţine cont de dorinţa românilor, sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională şi vom avea un Guvern al României eficient”, a mai spus liderul social-democrat.

Citeşte şi: Dan Barna, convins că înţelegerea PNL – PSD nu va rezista, vrea din nou la guvernare: „Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șansă să funcționeze”

De asemenea, Marcel Ciolacu a amintit că „deja este o decizie că avem o rotaţie şi e normal să avem un prim-ministru desemnat”, din partea PSD.

„Din moment ce PSD a câştigat alegerile, e normal să solicităm ca prima rotaţie să fie la PSD. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit, fiindcă întotdeauna când s-au făcut coaliţii când a ieşit cineva păcălit, acea coaliţie nu funcţionat şi acest lucru s-a reflectat în nivelul de trai al românilor”, a afirmat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu: „Sper să închidem azi aceste negocieri”

Totodată, Ciolacu a afirmat că „e normal” să fie opinii contradictorii în discuţiile cu PNL.

„Sper să închidem azi aceste negocieri. Intrăm într-o normalitate şi sunt ferm convins şi că Florin Cîţu va înţelege această normalitate.

Florin Cîţu nu poate să vină prim-ministru după ce a fost demis. Atunci, cu certitudine că ne vom înţelege”, conchis Ciolacu.

Citeşte şi: Florin Cîţu reacţionează după ce România are cea mai mare creştere economică din UE. Premierul, ironizat de un fost europarlamentar