Marcel Ciolacu vrea șefia Camerei Deputaților. Anunțul făcut de președintele PSD: Îmi depun candidatura!

PSD se mai înghesuie să ia o funcție. Marcel Ciolacu, a anunţat că, marţi, îşi va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor.

22 nov. 2021, 18:41
Marcel Ciolacu vrea șefia Camerei Deputaților. Anunțul făcut de președintele PSD: Îmi depun candidatura!

Marcel Ciolacu vrea șefia Camerei Deputaților. El a adăugat că, împreună cu ceilalţi membri ai conducerii PSD, a luat decizia de a nu face parte din Guvern în acest moment.

Marcel Ciolacu vrea șefia Camerei Deputaților. Anunțul făcut de președintele PSD: Îmi depun candidatura!

„Mâine îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor deoarece s-a conturat o majoritate. Am înţeles că şi domnul Cîţu îşi va depune pentru şefia Senatului”, a informat Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

De altfel, președintele PSD a anunțat, luni seară, numele miniștrilor PSD din Guvernul Ciucă. Acesta a mai spus că toate partidele din coaliție și-au propus să avem 7% din PIB pentru investiții.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca preşedintele României să nu mai fie ales prin vot direct: „Avem în PSD un grup de lucru, dar nu cred că asta e urgenţa în acest moment”
”Acum intrăm într-o altă etapă, România trebuie stabilizată. PSD a negociat programe și măsuri. Scopul nostru a fost să impunem măsurile sociale. Nu am intrat la guvernare punând alte condiții. Dacă nu ar fi fost acceptate aceste măsuri, PSD nu ar fi acceptat. Intrarea PSD în guvern reprezintă garanția că veniturile românilor vor continua să crească.

Toate partidele care formează această coaliție și-au propus să avem 7% din PIB pe investiții. Avem obligația să ne asigurăm că acest Guvern va atrage mai mulți bani europeni. Sunt măsuri care vor stabiliza România să avem o perspectivă de revenire la normalitate.

Știu că veți întreba de ce nu a dat PSD prim ministru la prima rotație. Era îndreptățit să facă acest lucru, dar am făcut această concesie pentru că măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcțiile trecătoare. PSD a demonstrat în toată această perioadă de criză că este cel mai responsabil partid, că este cel mai stabil partid din România. Îmi doresc ca și celelalte partide să dea dovadă de aceeași maturitate de care au dat dovadă colegii mei.”, a adăugat el.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță miniștrii social-democrați, după ce PSD a bătut palma cu PNL pentru noul Guvern: Dâncu la Apărare, Câciu la Finanțe