Marcel Ciolacu vrea testare pentru anticorpi în loc de vaccin anti-COVID. „Sunt oameni care nu vor să se vaccineze. Ne întoarcem la Ceaușescu”

Preşedintele PSD a declarat că nu susţine discriminarea pe criterii medicale, în special legat de vaccinarea anti-COVID. Marcel Ciolacu este de părere că ar trebui să existe alte opţiuni în cazul persoanelor care nu vor să se vaccineze.

17 mai 2021, 09:20
Marcel Ciolacu vrea testare pentru anticorpi în loc de vaccin anti-COVID. „Sunt oameni care nu vor să se vaccineze. Ne întoarcem la Ceaușescu”

Marcel Ciolacu susţine că testarea pentru anticorpi ar fi o variantă pentru cei care nu vor să se imunizeze cu vaccinurile anti-COVID. Liderul PSD consideră că e dreptul fiecărei persoane să aleagă, iar statul nu ar trebui să învrăjbească oamenii.

„Acum s-a terminat cu ciuma roșie, a venit ciuma, ciumații sunt cei nevaccinați. Nu ai voie la nuntă dacă nu ești vaccinat. Tot felul de mesaje din acestea. Prostii, niște tâmpenii care de fapt iarăși ții societate divizată. Trebuie să explici.

Puterea de administrare a statului trebuie să se vadă, nu trebuie să învrăjbești oamenii între ei cum ai făcut-o și cu salariile și la buget, și la privat, cu oameni PSD-iști și ne-PSD-iști. Continuă același stil păgubos pentru toată lumea”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3.

Citeşte şi: Monica Pop: „Nu trebuia ținut nimeni în casă. Este o rușine cum s-au comportat decidenții”

Marcel Ciolacu: „Avem drepturi. Tu ca stat nu ai voie, ne întoarcem la Ceaușescu atunci”

Preşedintele PSD a amintit că sunt persoane care nu vor să se vaccineze, iar autorităţile ar trebui să le ofere alternative.

„Avem drepturi și libertăți. Sunt oameni care nu vor să se vaccineze. Tu ca stat nu ai voie, păi ne întoarcem la Ceaușescu atunci.

Domnule, nu vrei să te vaccinezi, testezi, dar e dreptul omului de a alege. Tu ca stat trebuie să ai capacitatea să iei seama de ce își dorește omul sau nu cu adevărat. Cel mai important este dreptul la viață.

Nu vrei să te vaccinezi, dar nu îmi pui în pericol viața mea, vii cu testare, valabilă 72 de ore. Sunt unii oameni care au avut COVID, au scăpat de el, nu a murit toată lumea. Unora nu li se recomandă vaccinarea. Mergi și demonstrezi că ai avut COVID, că ai anticorpi. Trebuie să lași plaja mult mai mare”, a explicat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

România se apropie de pragul de 4 milioane de persoane vaccinate împotriva noului coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost imunizaţi peste 100 de mii de oameni.

Citeşte şi: Raportul privind decesele din cauza COVID, prezentat în Camera Deputaţilor. Ministrul Sănătăţii prezintă documentul la solicitarea PSD