Marcel Ciolacu (PSD): „Vrem să eliminăm pensiile speciale”

Preşedintele PSD a anunţat joi că partidul său este de acord cu eliminarea pensiilor speciale, dar condiţionează votarea legii dublarea alocaţiilor, care ar trebui votată şi ea în Parlament, dar, susţine Marcel Ciolacu, activitatea Senatului este blocată de o lună de parlamentarii PNL şi USR.

26 nov. 2020, 12:40
Marcel Ciolacu (PSD): „Vrem să eliminăm pensiile speciale”

Marcel Ciolacu (PSD)  susţine că pensiile speciale ale magistraţilor sunt un drept, dar acestea ar trebui impozitate corespunzător, astfel încât să nu se ajungă în situaţia ca veniturile obţinute din pensie să le depăşească pe cele din timpul activităţii.

„Conceptul de pensie speciala a aparut in Romania in 1997, de la un fost ministru al Justitiei liberal, Valeriu Stoica.

Sunt niste drepturi castigate, dar cred ca este corect, daca ai aceste venituri speciale, sa le impozitezi adecvat. Nu poti sa nu tii cont de nivelul societatii.

Dar, mai pe larg, fara o justitie independenta, in care politicul sa nu mai poata interveni, nu se poate. E bina ca magistratii sa aiba aceste venituri, dar nu este normal sa ai la pensie venituri mai mari decat in activitate.

Pe mine nu m-ati auzit si nu o sa comentez vreodata un verdict al unei instante. Atunci incepe fragmentarea societatii, unii spun ca sunt abuzuri, altii ca nu, undeva trebuie sa ne oprim.

Am auzit despre reformarea CCR-ului. Poate ar trebui impusa o regula ca nu ai voie sa fii judecator al CCR, daca ai fost membru al unui partid politic. Cred intr-o reforma la aceste numiri, dar cred ca ar trebui niste conditii, de genul experientei in magistratura, dar fara sa fi fost membru de partid.

Marea majoritate a judecatorilor CCR au fost membri de partid. Pe vremea lui Basescu majoritatea fusesera in PDL.”, a declarat Ciolacu pentru Hotnews.

Marcel Ciolacu (PSD) acuză PNL şi USR de blocarea activităţii Senatului

Marcel Ciolacu (PSD): „Si eu si domnul Cazanciuc suntem de acord sa deblocam activitatea parlamentara, pentru a vota legea dublarii alocatiilor. Legea este pe ordinea de zi a Senatului. In politica negociezi lucruri, asta e esenta politicii. Vrem sa eliminam pensiile speciale, dar vrem ca acesti bani sa mearga la dublarea alocatiilor. In mediul rural, unul din cinci copii merg la culcare flamanzi, iar 40%, si asta e cel mai grav, nu au acces la invatamantul online. Vorbim de niste realitati, luam masuri sau nu?

Senatul este blocat de o luna de zile de USR si PNL, ca sa nu treaca legea alocatiilor. Robert Cazanciuc convoaca in fiecare luni biroul permanent al Senatului, iar colegii nu se prezinta. Convoc plenul reunit, dupa ce se prezinta la birul permanent si in 5 minute eliminam pensiile speciale.

Eu nu am pensie speciala si deci, moral, nu am aceasta incarcatura sufleteasca. Multi dintre colegii mei din PSD au anuntat ca isi dau si ei demisia, exista o majoritate in partid care va vota legea taierii pensiilor speciale, va trece.

Am votat pentru initiativa Fara Penali. Imi cer scuze USR, dar proiectul este la Senat si nu poate fi pus pe ordinea de zi, pentru ca activitatea este blocata.”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Gabriela Firea: ”Suntem ultima țara din Europa care are distribuția spitale COVID și non-COVID”