Marcel Vela a discutat cu ambasadorul SUA despre includerea României în programul Visa Waiver

Marcel Vela, ministrul de Interne, s-a întâlnit, marţi, cu Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, pentru a discuta despre pandemia de coronavirus, combaterea criminalităţii, parteneriatul strategic dintre România şi SUA, precum şi despre Programul Visa Waiver.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 17:39
Marcel Vela a discutat cu ambasadorul SUA despre includerea României în programul Visa Waiver

„Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre România şi SUA în contextul pandemiei cu noul tip de Coronavirus. În ceea ce priveşte aspectele din planul afacerilor interne, în timpul discuţiilor a fost evidenţiată cooperarea foarte bună dintre autorităţile române şi americane în domeniul securităţii, cu accent pe prevenirea şi combaterea criminalităţii, a migraţiei şi a traficului de persoane”, se arată într-o informarea a Ministerului de Interne, publicată de pagina de Facebook a instituţiei.

De asemenea, Marcel Vela şi Adrian Zuckerman au afirmat că este necesară intensificarea relaţiilor dintre România şi Statelor Unite în conformitate cu direcţiile principale stabilite prin Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condiţiile în care dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului de la Bucureşti.rnului de la Bucureşti.

„O temă importantă aflată pe agenda discuţiilor a fost includerea României în Programul Visa Waiver (VWP), ocazie cu care ministrul Ion Marcel Vela a reafirmat determinarea autorităţilor române de a continua eforturile pentru includerea ţării noastre în VWP”, conform sursei citate.

Ministrul român i-a oferit ambasadorului Statelor Unite „Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă şi după 15 iunie LIVE VIDEO