Marcel Vela a mers la mormântul asistentei din Măureni care a murit din cauza coronavirus. A dus o coroană de flori cu elicopterul

Marcel Vela, ministrul de Interne, a fost surprins, luni, la mormântul asistentei medicale din comuna Măureni, judeţul Caraş Severin, care a murit din cauza noului coronavirus. Fiica victimei a publicat un mesaj de mulţumire pentru gestul ministrului.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 15:16
Marcel Vela a mers la mormântul asistentei din Măureni care a murit din cauza coronavirus. A dus o coroană de flori cu elicopterul

„În numele familiei mele și al întregii comunități de la Măureni, doresc să adresez un călduros cuvânt de mulțumire domnului Ministru de Interne, Ion Marcel Vela, pentru omagiul pe care l-a adus la mormântul mamei, preotesei, asistentei medicale și al prietenei noastre, pentru îmbărbătare și pentru încredințarea că adevărul va fi aflat! Îi mulțumim pentru efort și pentru dorința de a ne întâlni și de a se interesa de starea familiei și a comunității, în urma acestei pierderi!

Doresc să precizez, pentru toți prietenii noștri, că această vizită a domnului Ministru nu a fost programată și că nu are nicio conotație politică ci, mai întâi de toate, dumnealui a venit, iar noi l-am primit ca Om.”, spune Anita Radics, președinte ATOR Banatul de Munte, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Potrivit Antena3, asistenta medicală a fost lăsată să moară de medici, de teama infectării cu COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus. Femeia de 48 de ani a suferit un accident în casă, miercuri, 8 aprilie. Ea a căzut de pe o scară şi şi-a rupt piciorul. După ce a chemat ambulanţa, asistenta medicală a fost transportată la Spitalul Judeţean Reşiţa. 

Ea le-a spus medicilor că a intrat în contact cu o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, dar acest lucru nu a fost confirmat până în acest moment. Asistenta a fost testată, însă rezultatul nu a ajuns la unitatea medicală.

Asistenta medicală a murit câteva ore mai târziu, din cauza complicaţiilor după infectarea cu noul coronavirus. Rudele femeii acuză medicii din spitalul din Reşiţa că nu au tratat-o. 

„În cursul serii de miercuri, 8 aprilie, la ora 19.20, a fost adusă cu ambulanța, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, o pacientă în vârstă de 48 de ani, din comuna Măureni, care prezenta fractură deschisă la glezna dreaptă, în urma unui traumatism prin cădere de la o înălțime de circa doi metri. Din afirmațiile pacientei, aceasta a avut contact cu un suspect COVID-19, neconfirmat până în acest moment. Inițial, pacienta a fost cazată într-unul din eurocontainerele din curtea spitalului, unde i s-au evaluat funcțiile vitale. La acel moment, femeia era conștientă, cooperantă, dar prezenta valori tensionale scăzute. Pacientei i s-a administrat, de urgență, tratament de reechilibrare volemică și analgezice, fiind imediat mutată în salonul izolator din cadrul UPU, dotat cu sursă de oxigen și monitor de funcții vitale. De asemenea, i s-a efectuat, de urgență, consult ortopedic, în urma căruia s-a decis intrarea în sala de operație pentru intervenția chirurgicală. Imediat după consultul ortopedic, pacienta a prezentat stop cardio-respirator, demarându-se manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat favorabil, decesul declarându-se la ora 20:50″, au precizat reprezentanţii spitalului din Reşiţa, conform radioresita.ro.

Rezultatele au ajuns abia joi, după moartea femeii.