Marcel Vela a trimis echipe de control la Suceava după ce un activist de mediu a fost atacat în timp ce urmărea un transport suspect de lemne 

Autorităţile reacţionează după ce Daniel Bodnar a fost atacat cu pietre într-o localitate din Suceava în timp ce urmarea un transport suspect de lemne. Ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a trimis în zonă mai multe echipe de control. La rândul său, prefectul de Suceava a convocat o şedinţă cu structurile judeţene ale MAI, ale Direcţiei Silvice şi Gărzii Forestiere.

RomaniaTV.net
10 dec. 2020, 14:44
Marcel Vela a trimis echipe de control la Suceava după ce un activist de mediu a fost atacat în timp ce urmărea un transport suspect de lemne 

Un activist de mediu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe filmuleţe în care urmăreşte transporturi de material lemnos despre care susţine că sunt ilegale. Într-una dintre aceste filmări, Daniel Bodnar are un dialog cu mai mulţi bărbaţi care făceau transporturile respective, iar aceştia au început să arunce cu pietre în autovehiculul său, spărgându-i parbrizul, iar cioburi i-au intrat în ochi şi i-au provocat răni la faţă.

În urma mediatizării acestor imagini, minstrul Marcel Vela a trimis mai multe echipe de control la Suceava.

„Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus măsuri prompte în cazul unei agresiuni prezentată pe o reţea de socializare de o persoană care susţinea că ar avea drept cauză identificarea şi diseminarea unor cazuri de furt de material lemnos. Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate”, a transmis MAI.

Sursa citată menţionează că ministrul Marcel Vela condamnă ferm astfel de fapte şi reiterează că prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos, ca şi a despăduririlor abuzive, constituie priorităţi ale mandatului său.

MAI a precizat că, dacă în urma controlului vor fi descoperite disfuncţionalităţi în activitatea structurilor ministerului, vinovaţii vor fi sancţionaţi.

„Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situaţii de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne, structură în care am promovat integritatea, meritocraţia şi profesionalismul”, a mai transmis Marcel Vela.

Şi prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat, pentru vineri, la ora 10.00, o şedinţă operativă cu şefii structurilor judeţene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, dar şi cu şefii Direcţiei Silvice Suceava şi a Gărzii Forestiere, în care vor fi prezentate rapoartele instituţiilor cu atribuţii şi măsurile imediate dispuse.