Marcel Vela: „Cifrele au în spate familii, drame, multe lacrimi și suferință. Sunt semenii noştri care ieri erau printre noi”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut încă o dată apel la populaţie să respecte normele de protecţie, în ziua în care s-a înregistrat un nou record în România, atât în ceea ce priveşte noile infectări cu coronavirus, cât şi numărul deceselor şi al pacienţilor de la Terapie Intensivă.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 20:25
Marcel Vela: „Cifrele au în spate familii, drame, multe lacrimi și suferință. Sunt semenii noştri care ieri erau printre noi”

„Dragi prieteni,

Da, înregistrăm cifre îngrijorătoare, iar în tot acest timp încă încercăm să îi convingem pe unii sau pe alții de existența virusului, mai ales pe cei care cred că din această polemică punctează electoral.

S-au format tabere și suntem blamați sau aprobați. Sunt dezbateri nesfârșite despre unii de ce cred, iar despre alții de ce nu cred. Prin căutarea unor argumente pro sau contra, nu facem altceva decât să dăm timp acestui inamic perfid și invizibil să ia tot mai multe vieți. Cifrele afișate ne dau fiori reci, iar acelea nu sunt doar cifre abstracte, sunt chiar vieți omenești, sunt semenii noștri care, ieri, erau printre noi.

Cifrele, care marchează numărul de decese anunțate zilnic prin comunicate oficiale, au în spate familii, drame, o pierdere grea, multe lacrimi și suferință. De ce nu încercăm pur și simplu să ne sprijnim unii pe ceilalți? De ce să așteptăm să avem virusul în familiile noastre sau în viețile noastre pentru a crede în existența sa? De ce să nu fim precauți?

Eu cred că a fi precaut în aceste momente înseamnă cu adevărat să îți iubești aproapele și țara. Trebuie să ACCEPTĂM și să arătăm astăzi mai mult ca oricând că prin RESPONSABILITATE și prin ASUMAREA măsurilor de protecție, pur și simplu ne IUBIM cu adevărat aproapele.

Nu trebuie să salvăm țara sau viața compatrioților cu arma în mână… Este atât de ușor să purtăm o mască simplă și nevinovată și să fim cu toții eroii anonimi care salvează o națiune! Acum, voi sunteți eroii de care țara are nevoie! Vă doresc multă, multă sănătate, eroi ai României, oriunde vă aflați! Împreună vom izbândi!”, a transmis Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

BILANŢ CORONAVIRUS 29 octombrie. 6.481 de noi cazuri de Covid, cel mai grav bilanţ de la declanşarea pandemiei

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 6.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, 83 decese şi 868 de persoane internate la Terapie Intensivă, fiind cel mai grav bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei de COVID-19.

Până astăzi, 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 6.764 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.