Marcel Vela, declaraţiile momentului! Detalii noi despre cazul Sabinei, tânăra ucisă şi incediată pe câmp în Ghimpaţi

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susţinut o declaraţie de presă la sediul instituţiei şi a făcut noi precizări legate de crima asupra femeii incendiate şi ucise la Ghimpaţi şi despre jaful comis în Sectorul 2 al Capitalei.

19 nov. 2020, 13:05
Marcel Vela, declaraţiile momentului! Detalii noi despre cazul Sabinei, tânăra ucisă şi incediată pe câmp în Ghimpaţi

Marcel Vela, declaraţiile momentului!

Marcel Vela: Structurile MAI şi procurorii au făcut 140 de percheziţii domiciliare. Permiteţi-mi să vă prezint câteva exemple.

Cazul 1. Crima din Ghimpaţi: Tânăra arsă şi ucisă pe câmp

„E un caz greu care a produs multă emoţie în spaţiul public. Cel al tinerei incendiate în Ghimpaţi. A necesitat multă muncă a celor care au gestionat acest caz. Anchetatorii au vizionat înregistrări de pe camerele de supraveghere, declaraţiile martorilor şi au găsit trei suspecţi. Suspecţii sunt cercetaţi pentru omor calificat şi profanare de cadavre. La acest moment ei sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile”, a declarat Marcel Vela.

Mihaela Sabina Mircea a fost omorâtă în noaptea de vineri, 30 octombrie, pusă într-o valiză şi incendiată pe un câmp de pe DN 6, din apropiere de Ghimpaţi, judeţul Giurgiu.

Criminalii Sabinei, femeia ucisă şi incendiată într-o valiză pe un câmp în Ghimpați, au fost arestaţi prevenitiv. Magistraţii Tribunalului Giurgiu au decis ca aceştia să stea după gratii în următoarele 29 de zile. Este vorba despre două surori – Elena și Silvia Constantin – și iubitul uneia dintre ele, Giani Dinu. Cei trei sunt cercetaţi pentru omor calificat şi profanare de cadavre.

Cazul 2. Jaful comis la banca din Sectorul 2 al Capitalei

„Poliţiştii bucureşteni l-au identificat pe bărbatul care a comis jaful din Sectorul 2 din  Capitală. Bărbatul de 30 de ani e cercetat pentru infracţiunea de tâlhărie calificată. E suspectat că a intrat într-o bancă şi a ameninţat o casieră să-i dea toţi banii aflaţi în bancă în acel moment. Autorităţile au reuşit să recupereze o mare parte din prejudiciu. În 24 de ore au găsit autorul”.

Bărbatul a reuşit să fure suma de 10.000 de lei dintr-o bancă din sectorul 2, după ce a ameninţat-o pe casieră printr-un mesaj scris pe un bilet: „Ai 10 secunde să-mi dai banii, altfel te tai”.

Poliţiştii au fost alertaţi, marţi, prin 112, că un jaf a avut loc în sectorul 2 al Capitalei. În jurul orei 10, un bărbat a pătruns în sediul unei bănci de pe bulevardul Ştefan cel Mare, unde a ameninţat-o pe casieră.

Cazul 3

„Poliţiştii au efectuat 87 de percheziţii în mun. Bucureşti şi alte 20 de judeţe la sediile unei societăţi de distribuire de gaze. Sunt investigate fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals care au avut drept urmare creşterea facturilor de gaze plătite de consumatorii finali. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2018-2019, la nivelul unuia dintre centrele societăţii s-au raportat pierderi de gaze naturale mai mari decât erau în realitate. Din datele deţinute rezultă că aceste situaţii de intervenţie fictive au influenţat preţul către consumatori cu o creştere de 10%. Prin descoperirea autorilor dorim să protejăm cetăţenii, ca aceştia să plătească preţul corect”.

Cazul 4

„Aseară, poliţiştii şi procurorii au realizat o acţiune operativă de amploare ce vizează o grupare organizată implicată în traficul de droguri şi spălare de bani. Gruparea are implicaţii în mai multe ţări, pe trei continente, inclusiv în România. Au participat poliţişti, investigatori şi procurori din SUA. Au fost efectuate trei acţiuni de prindere în flagrant şi percheziţii domiciliare. Au fost depistate 3 persoane urmărite internaţional prin Interpol. Asupra unuia dintre suspecţi a fost găsită suma de 50.000 de euro şi actele a două imobile, reprezentând plata unei imense cantităţi de cocaină care ar fi trebuit să tranziteze România. În urma activităţilor desfăşurate de procurori, poliţiştii au reuşit să împiedice un asasinatcomandat de un cetăţean român. Se pare că acesta plătise membrilor grupării o sumă de bani pentru a comite omorul. Au fost verificate 18 persoane. Au fost confiscate: o sumă de bani, 150.000 de dolari, o armă letală cu muniţia aferenţă. Felicit anchetatorii români şi procurorii DIICOT! Avem oameni bine pregătiţi”.

MAI va depune toate eforturile şi va aloca toate resursele necesare pentru a câştiga lupta împotriva criminalităţii. Astfel încât cetăţenii să se simtă în siguranţă şi protejaţi.