Criminalii femeii incendiate pe câmp în Ghimpați au fost arestaţi

Criminalii Sabinei, femeia ucisă şi incendiată într-o valiză pe un câmp în Ghimpați, au fost arestaţi prevenitiv. Magistraţii Tribunalului Giurgiu au decis ca aceştia să stea după gratii în următoarele 29 de zile. Este vorba despre două surori – Elena și Silvia Constantin – și iubitul uneia dintre ele, Giani Dinu. Cei trei sunt cercetaţi pentru omor calificat şi profanare de cadavre.

18 nov. 2020, 17:27
Criminalii femeii incendiate pe câmp în Ghimpați au fost arestaţi

Criminalii femeii incendiate pe câmp în Ghimpați au ajuns după gratii. Samira Constantin, Elena Constantin şi Alexandru Dinu, zis Giani, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, conform deciziei magistraţiilor Tribunalului Giurgiu.

„Cazul a fost foarte greu, audierile şi percheziţiile au durat foarte mult, practic pe tot parcursul zilei de ieri (marţi n.r.) au avut loc percheziţii şi au fost culese foarte multe probe, ancheta este condusă de trei procurori, iar audierile au durat până în dimineaţa acestei zile (miercuri dimineaţă n.r.), când aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore”, a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului Judeţean, Traian Croitoru, pentru Agerpres.

 

Criminalii femeii incendiate pe câmp în Ghimpați şi-au recunoscut faptele

Procurorii spun că există indicii că Giani Dinu i-a luat viața Sabinei. Acesta a fost ajutat de două surori cu care locuia într-un apartament din Ferentari.

„Într-un final au recunoscut faptele, este tipic în astfel de situaţii, întâi neagă tot, dar puşi în faţa probelor îşi recunosc faptele. Audierile au durat până la orele 4,00. A fost emisă ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, Ioan Adrian Alexe.

Două surori sunt acuzate că au omorât-o pe Sabina

Cele două surori au recunoscut că au participat la oribila crimă, alături de Giani Dinu, un tânăr de 21 de ani, care ar fi iubitul uneia dintre surori. Cei trei tineri au recunoscut că au transportat cadavrul Sabinei într-o valiză, cu maşina Samirei, până la locul în care cadavrul a fost incendiat.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, cauza morţii în cazul Sabinei a fost şoc traumatic şi hemoragic, ceea ce înseamnă că tânăra de 32 de ani a fost bătută fără milă înainte de a murit şi de a-i fi incediat cadavrul.

Două surori sunt acuzate că au omorât-o pe Sabina / Sursa foto: Antena 3

Cele trei persoane arestate au făcut deja contestație la executare.

„Regretă cele făcute. Au recunoscut incendierea si transportul, nu recunosc omorul. Există această pistă din care rezulta ca ar putea fi otravita. Se cunosteau de ceva timp, nu stiu daca toti cei patru, dar se cunosteau”, a declarat avocatul Marius Drăgulin, apărătorul celor trei acuzaţi.

Cadavrul incendiat al unei femei a fost găsit la sfârşitul lunii octombrie, pe un câmp între localităţile Ghimpaţi şi Valea Plopilor, judeţul Giurgiu. În urma incendierii, cadavrul era ars în proporţie de 90%.

Citeşte şi: De ce a fost ucisă Sabina! Motivul pentru care a fost ucisă și incendiată într-o valiză

„La data de 30 octombrie, ora 22,30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 4 Ghimpaţi au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o persoană cu privire la faptul că pe DN 6, între localităţile Ghimpaţi şi Valea Plopilor, este un incendiu, iar în urma intervenţiei a fost observat cadavrul unei persoane. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, condusă de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care a identificat un cadavru de sex feminin carbonizat în procent de 90%”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că femeie ucisă este Mihaela Sabina Mircea.

Citeşte şi: Criminalii femeii incendiate pe un câmp din Ghimpați au fost prinși de polițiști. Sabina locuia cu ei și practica prostituția

Anchetatorii i-au găsit pe criminali după trei săptămâni.

 

Cine este Sabina, femeie al cărui cadavru ars a fost găsit în Giurgiu

Anchetatorii spun că Sabina, în vâstă de 32 de ani, era prostituată și ar fi întreținut relații sexuale cu mai mulți bărbați înainte de a fi ucisă.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, femeia incendiată practica prostituţia, locuia împreună cu persoanele acuzat de uciderea ei, iar mobilul faptei de omor a constat în neînţelegeri intervenite între aceştia în interiorul locuinţei.

Anchetatorii au găsit şi maşina cu care a fost transportat cadavrul femeii din cartierul Ferentari, Bucureşti, până pe DN6, în dreptul localităţii Ghimpaţi, unde a fost incendiat.

„Ca urmare a vizionării şi analizării minuţioase a înregistrărilor camerelor de supraveghere, coroborat cu declaraţiile martorilor audiaţi în cauză şi alte probe administrate, a fost identificat autoturismul cu care a fost transportat geamantanul în care se afla corpul victimei. Astfel, la data de 17 noiembrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale şi IPJ Giurgiu – Serviciul de Investigaţii Criminale au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în vederea identificării locului în care a decedat victima şi completării probatoriului. Cu această ocazie a fost ridicat autoturismul mai sus menţionat. S-a stabilit faptul că victima practica prostituţia, locuia împreună cu autorii, iar mobilul faptei de omor a constat în neînţelegeri intervenite între aceştia în interiorul locuinţei”, se arată în comunicat.