Marcel Vela, despre descinderea mascaţilor la o adresă greşită, unde se aflau o mamă şi doi copii. „Nu îmi cer scuze”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susţine faptul că nu îşi cere scuze pentru descinderea cu mascaţii la o adresă greşită din Braşov, unde se aflau o mamă şi doi copii, pentru faptul că nu a fost o eroare a poliţiei, ci a existat un ordin dat de magistrat exact pe acea adresă  

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 17:11
Marcel Vela, despre descinderea mascaţilor la o adresă greşită, unde se aflau o mamă şi doi copii. „Nu îmi cer scuze”

Ministrul Marcel Vela a spus luni, la audierea din Parlament, că procedura a fost corectă şi că nu a fost o eroare a poliţiei.  

„Nu îmi cer scuze pentru că nu a fost o eroare a poliţiei, este un ordin dat de magistrat exact pe această adresă. Nu a fost nicio eroare, oameni buni! La început, a fost o neînţelegere şi a apărut stirea pe flux că au intrat greşit. Dar procedura a fost corectă, în sensul că a fost o acţiune în baza unui ordin dat de un judecător”, a spus Vela, în fața comisiei reunite a Parlamentului, unde a primit aviz negativ pentru un nou mandat de ministru de Interne.
 
Citeşte şi: Percheziţii în casa unui politician. Soţia, atac dur la adresa mascaţilor: „Copiii erau foarte speriați. Am chemat Ambulanţa”
 
Mama şi cei doi copii de opt şi 10 ani, din Braşov, s-au trezit joi dimineaţă, cu mascaţii în casă. Femeia a povestit că, după mai multe bătăi violente în uşă, anchetatorii au intrat peste ei în casă. A fost nevoie de intervenţia ambulanţei, după ce copiii au făcut un atac de panică. După o jumătate de oră, timp în care li s-a explicat faptul că este o eroare, mascaţii au concluzionat că au greşit adresa.
 
 Duminică, DIICOT a transmis că mandatul de percheziție a fost emis de către un judecator de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov „pentru locația respectivă de pe raza municipiului Brașov, constatându-se că la momentul efectuării percheziției persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil”.
 
Citeşte şi: Aviz negativ pentru Marcel Vela, propus din nou la Interne. Reacţie în cazul descinderii în casa unui consilier PNL. „Nu-mi cer scuze”
 
De asemenea, DIICOT a mai precizat că percheziția a fost făcută într-un dosar care viza destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în spălarea banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, instigare la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.