Marcel Vela: "Nu se închide Bucureştiul, astăzi, mâine nu s-a luat nicio decizie. Sunt scenarii pe care noi le analizăm"

Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 16:50 // Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 16:50 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat că în cadrul grupurilor de specialiști sunt analizate toate scenariile. Pentru moment, Bucureștiul nu se închide, dar ministrul a explicat că în funcție de evoluția situației din Capitală decizia s-ar putea schimba, în funcție de recomandările specialiștilor.

CORONAVIRUS ROMANIA. ”Nu pot să spun eu sau Raed Arafat că vom închide o localitate sau un județ, nici nu putem spune că nu vom închide. Orice vom face pentru a proteja un județ, o localitate se va face doar în urma evoluției și a analizei date de specialiști.

Vă dați seama că voi analizăm orice variantă posibilă. Nu se închide Bucureștiul, astăzi, mâine nu s-a luat nicio decizie. Sunt scenarii pe care noi le analizăm în centre de specialitate cu oameni bine pregătiți. Dacă va fi să luăm o măsură de acest tip nu vom anunța cu o săptămână înainte.

Raed Arafat, anunt de ultimă oră: Suntem departe de măsura carantinei în Bucuresti

La Suceava toate măsurile luate au fost luate pentru protejarea populației, iar cetățenii acestui oraș sunt un model pentru toată țara. Oamenii au înțeles că luăm aceste măsuri pentru a-i proteja.”, a spus Marcel Vela, la Realitatea Plus.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni seară, carantinarea municipiului Suceava, unde se află 593 de cazuri de infectare cu coronavirus. De asemenea, sunt în carantină 8 comune din zona limitrofă.

Amenzile majorate pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare, aplicate începând de joi

Amenzile majorate pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare, cu valori între 2.000 şi 20.000 de lei, vor fi aplicate începând de joi, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. Sancţiunile au fost majorate şi pentru persoanele juridice, fiind introduse şi sancţiuni complementare.

Grupul de Comunicare Strategică arată că, în 31 martie, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de urgenţă prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu şi regimului stării de urgenţă.

 

Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au următoarele valori: minim 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

Aceste sancţiuni vor putea fi aplicate începând de joi, 2 aprilie.

În plus, au fost introduse şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

- confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;

- interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

- suspendarea temporară a activităţii;

- desfiinţarea unor lucrări;

- refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancţiune vor fi aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carantina bucuresti coronavirus Marcel Vela Raed Arafat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H