Raed Arafat, anunt de ultimă oră: Suntem departe de măsura carantinei în Bucuresti

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat la România TV faptul că Bucureștiul este departe de măsura carantinei. Mai mult decât atât, conform acestuia această situație nici nu a fost luată în calcul.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 17:52
Raed Arafat, anunt de ultimă oră: Suntem departe de măsura carantinei în Bucuresti

”Nu se compară Bucureștiul cu Suceava, din fericire suntem departe de măsura carantinei la București. Dar acest lucru poate să se schimbe, totul se vede după cum evoluează situația, și pe plan național. Momentan Bucureștiul nu, nici nu am discutat de București”

Citește și: Marcel Vela: „Panica este aproape la fel de rea ca şi virusul”. Ce spune ministrul despre ameninţarea jurnaliştilor cu dosare penale

”Pacienții se internează și dacă au forme ușoare, în curând nu va mai fi așa. Se vor interna doar cazurile grave și extrem de grave. Eu nu știu că toate spitalele din București au cazuri de coronavirus, iar existenta unui caz nu inseamnă închiderea acestuia în totalitate. Trebuie înțeles, în această situație, totul se schimbă pe parcurs, soluția de acum 10 zile se poate schimba. Nu înseamnă ca am aplicat o soluție proastă la început, înseamnă că ne adaptăm” , a declarat Raed Arafat.

”Noi am emis un ordin care prevede detașarea personalului dintr-un județ în altul sau în județ. Această posibilitate este semnată și validă la acest moment” , a declarat Arafat.

Citește și: ”Cred că dacă grupa asta vulnerabilă a persoanelor în vârstă o protejăm, cred că se va micșora numărul de cazuri la nivel național”

”Evoluția nu poate fi anticipată, avem studii, analize, dar normal că noi trebuie să fim pregătiți pentru un scenariu mai rău. La acest moment este clar, evoluăm mai bine ca alte țări. Există teoria care zice că va continua și vom vedea ce se întâmplă pe parcurs. Începem să intrăm într-o situație de stabilitate, am reușit să aducem echipamente de protecție, mai aducem mâine o cantitate de măști, spre sfârșitul săptămânii așteptem încă un avion cu combinizoane. Ventilatoarele prezintă o problemă, am găsit soluții. Mai avem controacte pe ventilatoare care vor începe să sosească. Eu sper că nu o să mai auzim că pe undeva au rămas cu un număr mic de echipamente”